Vodstvo staze Bahrain International Circuit jučer je ponudilo uslugu cijepljenja sudionicima F1 prvenstva koji će u toj zemlji odraditi predsezonska testiranja i prvu utrku sezone, ali čini se da Formula 1 neće prihvatiti tu ponudu.

Predsezonska testiranja u Bahrainu počinju za 11 dana, a dva tjedna kasnije na rasporedu je prva utrka sezone u toj zemlji koja je domaćin prvenstva Formule 1 od 2004. i koja je prošle godine imala dvije F1 utrke na dvije različite konfiguracije staze.

Budući da će većina zaposlenika u Formuli 1 u Bahrainu provesti oko tri tjedna, vodstvo staze Bahrain International Circuit ponudilo im je cijepljenje Pfizer-BioNTech cjepivom protiv COVID-19.

“Zbog vremenskoga okvira ovogodišnjega F1 događaja, uključujući testiranja, velika većina sudionika u Bahrainu će biti tijekom trotjednoga perioda uoči utrke,” stoji u priopćenju.

“To nam pruža jedinstvenu priliku da pružimo dodatnu zaštitu za one koji žele prihvatiti priliku u vidu cijepljenja (Pfizer-BioNTech cjepivo).”

Sudionici koji bi se odlučili za cjepivo prvu bi dozu primili odmah prilikom dolaska u Bahrain, što se očekuje krajem ovoga tjedna, a drugu dozu primili bi prije odlaska, 21 dan kasnije.

Šef Formule 1 Stefano Domenicali početkom veljače je izjavio da se ne žele gurati preko reda kad je u pitanju cjepivo protiv COVID-19.

“Ne želimo ići preko reda po pitanju cijepljenja,” rekao je tada Domenicali.

Glasnogovornik Formule 1 također je rekao da nemaju plan cijepljenja preko već dogovorenoga reda u Ujedinjenom Kraljevstvu u kojem su smještene brojne momčadi.

“Kao organizacija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, Formula 1 nema plan cijepljenja prije već utemeljenoga reda za cijepljenje putem zdravstvenoga sustava.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton na pole positionu u Imoli ispred dva Red Bulla

Lewis Hamilton osvojio je prvi pole position ove sezone nakon napetih kvalifikacija za VN …