Formula 1 u suradnji s Amazonom uvodi nove grafike za TV prijenose utrka 2020. kako bi navijačima ponudili više informacija o bolidima i njihovim karakteristikama.

Amazon Web Services i F1 gledateljima će ponuditi šest novih grafičkih prikaza podataka u realnom vremenu, a prva će biti spremna za prvu utrku sezone u Austriji i zvat će se ‘Car Performance Score’ (indeks performansi bolida’).

On će se dodjeljivati na temelju brojnih statističkih podataka uključujući snagu motora, prijanjanje, aerodinamički pritisak i otpor zraka, a mjerit će se četiri osnovna pokazatelja – brzina u sporim zavojima, brzina u brzim zavojima, brzina na pravcu i upravljivost bolida.

Za drugu utrku u Velikoj Britaniji, koja će biti četvrta utrka sezone, bit će spremna ‘ultimativna usporedba brzine vozača’ (‘Ultimate Driver Speed Comparison’) kako bi se trenutni vozači mogli usporediti s onima iz prošlosti budući da podaci za tu kategoriju postoje od 1983.

Od VN Belgije bit će spremne grafike za performanse u brzim, srednje brzim i sporim zavojima (brzi su oni iznad 175 km/h, sporiji ispod 125 km/h dok su srednji između 125 i 175 km/h).

U drugom dijelu sezone plan je lansirati još tri nove grafike – za ocjenu vještine vozača, za razvoj bolida/momčadi i općenitu razinu performansi u sezoni te za predviđanje performansi u kvalifikacijama i u utrci.

PRVI POGLED NA NOVE GRAFIKE

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas najbrži i na drugom treningu u Sochiju

Valtteri Bottas odvozio je najbrži krug i na drugom slobodnom treningu za VN Rusije unatoč…