Formula 1 je ‘preoprezna’ u kišnim uvjetima

brazil-2016-f1-chaos-foto-xpb

Kevin Magnussen smatra da je današnja Formula 1 postala preoprezna kad je riječ o utrkivanju u kišnim uvjetima što je ponovno pokazala i VN Brazila.

Utrka je na kišnom Interlagosu startala iza sigurnosnog automobila, a ukupno je na stazi bio čak pet puta uz dva prekida utrke.

I dok je prvi prekid nastupio nakon sudara Kimija Raikkonena koji je iza sebe ostavio puno dijelova na startno ciljnoj ravnini, drugi prekid proglašen je isključivo zbog ‘previše vode na stazi’ što pobjednik utrke Lewis Hamilton smatra ‘nepotrebnim’.

Kevin Magnussen jedan je od vozača koji također smatra da su neke situacije bile nepotrebne i da je Formula 1 u takvim situacijama preoprezna.

“Uvjeti su definitivno bili izazovni, posebno u 12. zavoju koji po suhom i nije zavoj, ali po mokrom postaje pravi zavoj,” rekao je Magnussen koji je bio prvi vozač koji je prešao na intermediate gume.

“Tamo se stvarao vodeni klin, a čak i da nije bilo je na granici.”

“Ali svejedno bih htio da smo više vozili. Naravno, moramo imati crvene zastave [prekid utrke] ako se netko sudari jer je sigurnost uvijek na prvom mjestu, ali nakon toga mislim da smo bili preoprezni zbog same vožnje po kiši.”

“Na kraju krajeva, na nama vozačima je da dovoljno usporimo kako bi smo mogli proći zavoje. Moramo voziti u skladu s uvjetima, a ne ići preko granice, što radimo po suhom.”

Magnussen će iduće sezone voziti za Haas dok će ga u Renaultu zamijeniti Nico Hulkenberg iz Force Indije.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton i Messi podijelili Laureusa za sportaša godine

Lewis Hamilton i Lionel Messi proglašeni su pobjednicima Laureusove nagrade za svjetskoga …