Predsjednik Formule 1 Chase Carey kaže da bi se troškovi mogli i trebali smanjiti uvođenjem standardiziranih dijelova, ali ne i standardiziranih bolida budući da je tehnološki napredak vrlo važan segment Formule 1.

Momčadi Formule 1 imaju vrlo različite godišnje budžete koji su, među ostalim, i posljedica izuzetno nejednake raspodjele novca od TV prava i bonusa za povijesno naslijeđe, a Carey vjeruje da bi standardni dijelovi mogli smanjiti troškove bez da spektakl bude narušen.

“Ne želimo standardizirati bolid,” rekao je.

“Mislimo da je izuzetno važno imati sport koji čini natjecanje povezano s vrhunskom tehnologijom pa ne želimo previše podjednostaviti bolide. Ali mislim da neke komponente možemo standardizirati.”

“Jedan od izazova je i to što neke momčadi troše puno više od ostalih, što se i vidi na rezultatima na stazi. Ako uspijemo smanjiti troškove na razinu usporedivosti, ne jednakosti, onda bi poslovna ekonomija bila puno bolja.”

“Već smo započeli taj proces s momčadima, imali smo sastanke i spremaju se velika poboljšanja, kao i rješavanje situacije s motorima koji su najsloženiji dijelovi bolida.”

“Naš je cilj smanjiti troškove kako bi sport od toga profitirao na brojnim razinama.”

“Danas neke momčadi troše više od 500 milijuna dolara kako bi doveli bolid na trkaću stazu, to jednostavno nema smisla i ako možemo postaviti strukturu koja je zdravija za poslovanje i koja će poboljšati natjecanje na stazi i učiniti sport atraktivnijim, to će stvoriti bolju profitabilnost od koje ćemo svi imati koristi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen najbrži na drugom treningu u Štajerskoj

Max Verstappen postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu za VN Štajerske na…