Svjetsko motorsport vijeće odobrilo je planove Formule 1 da od početka ove sezone uvedu bodovanje najbržeg kruga što je bila praksa u ovom sportu u prvih deset godina njegova postojanja.

Formula 1 već je nagrađivala vozača koji bi u utrci postavio najbrži krug s dodatnim bodom u periodu od 1950. do 1959., a 60 godina kasnije to pravilo će ponovno stupiti na snagu.

Do toga će doći nakon što pravilo odobri F1 Komisija putem e-glasovanja, a ono je već prošlo na glasovanju Sportske radne grupe i Strateške grupe, a iako bi Svjetsko motorsport vijeće trebalo biti posljednje u nizu koje treba odobriti promjenu pravila u ovom slučaju F1 Komisija nije na vrijeme provela e-glasovanje.

Formula E također nagrađuje vozača s najbržim krugom utrke, ali samo ako je završio među prvih deset i isti model će preuzeti i Formula 1.

Felipe Massa bi s novim pravilom postao svjetski prvak 2008. jer bi dobio tri dodatna boda za tri najbrža kruga dok bi Hamilton dobio samo jedan dodatan bod za najbrži krug na VN Kine.

Tu bi se stvorila razlika od dva boda koja bi Massi bila dovoljna da prevlada zaostatak od jednoga boda za Hamiltonom koji ga je pobijedio u uzbudljivoj završnici u Brazilu.

CHinese GP F1 2008 start Photo F1fansite

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Grosjean ostaje u Haasu, Hulkenberg još nema mjesto u F1 2020.

Momčad Haasa i treću godinu zaredom zadržat će istu vozačku postavu nakon što su uoči vike…