2022-Australian-GP-start-of-the-race-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Formula 1 potvrdila je da će utrka u Melbourneu ostati dio kalendara barem do 2035. nakon što su ove godine uložena značajna sredstva u novi asfalt, novu konfiguraciju i nove građevine uz stazu.

Melbourne je dio F1 kalendara od 1996. kada je staza Albert Park zamijenila uličnu stazu u Adelaideu, a nakon što se 2020. i 2021. nije vozilo u Australiji ove godine staza se vratila s novim asfaltom i bržom konfiguracijom.

“Tijekom posljednje dvije godine promotor je napravio značajna ulaganja kako bi poboljšali stazu i nastavit će poboljšavati opće iskustvo navijača i građevine oko staze, uključujući paddock i stazu boksa, tijekom nadolazećih godina,” stoji u priopćenju Formule 1.

“To će poboljšati iskustvo navijača, ali i modernizirati građevine za momčadi koje će biti esencijalne za glatko odvijanje događaja tijekom idućega desetljeća.”

Glavni izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali dodao je da je utrka u Melbourneu uvijek bila jedna od favorita navijača, vozača i momčadi.

“Ova je utrka uvijek bila favorit navijača, vozača i momčadi, a Melbourne je nevjerojatan međunarodni grad koji se savršeno uklapa u naš sport,” rekao je Domenicali.

“Ove godine vidjeli smo publiku u velikom broju [419 000 posjetitelja tijekom tri dana] i jako smo uzbuđeni oko budućnosti u Australiji dok naš sport nastavlja rasti.”

“Ovo je senzacionalna objava koja je jednostavno sjajna za Melbourne i Victoriju,” dodao je glavni izvršni direktor VN Australije Andrew Westacott.

“Nastavlja se na našu bogatu motorsport povijest, ali i Melbourneovu ljubav prema velikim sportskim događajima i pokazuje našu težnju novim generacijama australskih trkaćih zvijezda.”

Neslužbeno, iduće godine u Melbourneu će se voziti i utrke Formule 2 i Formule 3 što dosad nije bio slučaj zbog velikih troškova putovanja u Australiju, a potvrđeno je da će barem pet puta u idućih 13 godina, koliko traje novi ugovor, Melbourne biti domaćin prve utrke sezone.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell vjeruje da bi nova pravila u Belgiji Mercedes mogla dovesti u borbu za pobjedu

Mercedesov vozač George Russell smatra da bi se njegova momčad mogla vratiti u borbu za po…