2022 Emilia Romagna GP Russell Mercedes leads Bottas Alfa Romeo Photo Daimler Edited by MAXF1net

Vodstvo Formule 1 otkazalo je šestu utrku prvenstva u Imoli zbog loših vremenskih uvjeta koji su posljednjih dana pogodili ovu regiju i zbog kojih nije moguće na siguran način održati cijeli program.

Oblina kiša uzrokovala je izlivanje više od desetak rijeka iz korita u razdoblju od posljednja 24 sata, dok crvena upozorenja na poplave i odrone ostaju na snazi ​​i za ovaj vikend.

To je dovelo do raseljavanja mnogih mještana, dok su pokrenute akcije prikupljanja sredstava za pomoć u hitnim slučajevima.

Formula 1 dala je upute osoblju paddocka koje postavlja garaže i ugostiteljske jedinice da napuste stazu u utorak poslijepodne kao mjeru predostrožnosti usred prijetnje poplave iz susjedne rijeke Santerno.

Nakon razgovora u srijedu ujutro s vlastima i promotorom utrke, čelnici prvenstva su odlučili da se utrka ne može nastaviti na siguran način.

“Tolika je tragedija vidjeti što se dogodilo Imoli i Emiliji Romagni, gradu i regiji u kojoj sam odrastao, a moje misli i molitve su sa žrtvama poplava i pogođenim obiteljima i zajednicama,” rekao je glavni izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali

“Želim izraziti svoju zahvalnost i divljenje nevjerojatnim hitnim službama koje neumorno rade kako bi pomogle onima kojima je pomoć potrebna i olakšale situaciju – oni su heroji i cijela Italija je ponosna na njih.”

“Odluka koja je donesena je prava za sve u lokalnim zajednicama i F1 obitelji jer moramo osigurati sigurnost i ne stvarati dodatni teret vlastima dok se bave ovom vrlo užasnom situacijom.”

“Zajednica Formule 1 želi poslati svoje mišljenje ljudima i zajednicama pogođenim nedavnim događajima u regiji Emilia-Romagna,” stoji u službenom priopćenju Formule 1.

“Želimo odati priznanje i radu hitne pomoći koja čini sve što može kako bi pomogla potrebitima.”

“Nakon razgovora između Formule 1, predsjednika FIA-e, nadležnih tijela uključujući relevantne ministre, predsjednika Automobilskog kluba Italije, predsjednika regije Emilia Romagna, gradonačelnika grada i promotora, odluka je donesena uzeti da ne nastavi vikend u Imoli.”

“Odluka je donesena jer nije moguće sigurno održati natjecanje za naše navijače, momčadi i naše osoblje i to je ispravna i odgovorna stvar s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze mjesta i gradovi u regiji. Nije u redu vršiti daljnji pritisak na lokalne vlasti i hitne službe u ovom teškom trenutku.”

Ovo je druga otkazana utrka u ovogodišnjem kalendaru koji je trebao imati 24 utrke, ali zbog otkazanih utrka u Šangaju i Imoli broj utrka pao je na 22, što je isti broj kao i 2021. i 2022.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Najava VN Japana – Red Bull na Suzuku ponovno stiže nakon poraza

Nakon Ferrarijeve dvostruke pobjede u Australiji koju je predvodio Carlos Sainz Formula 1 …