Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti s dvije utrke u Austriji, a kasnije utrke tek trebaju biti potvrđene.

Dvije utrke imat će i Velika Britanija koja će biti domaćin dvaju utrka na Silverstoneu, a između utrka u Austriji i Engleskoj očekuje nas jedna utrka na mađarskom Hungaroringu.

Druga utrka u Austriji zvat će se Steiermark GP po regiji u kojoj se nalazi staza Red Bull Ring, a druga utrka na Silverstoneu označit će 70. obljetnicu Formule 1 čija se prva utrka održala 1950. na Silverstoneu.

“Zbog fluidnosti situacije s COVID-19 u međunarodnim okvirima, dovršit ćemo detalje širega kalendara i nadamo se da ćemo ga objaviti u tjednima koji dolaze s očekivanjem od 15 do 18 utrka prije kraja sezone u prosincu,” stoji u priopćenju na službenoj F1 stranici.

“Kao što smo već prije rekli, očekujemo da će prve utrke biti zatvoreni događaji, ali nadamo se da će se navijači moći pridružiti akciji kad to bude sigurno.”

Odgođena VN Španjolske dobila je termin sredinom kolovoza, nakon dvije utrke na Silverstoneu, dok je Mađarska pomaknuta dva tjedna unaprijed. Belgija i Italija zadržale su svoje izvorne pozicije u F1 kalendaru 2020. te će se voziti krajem kolovoza odnosno početkom rujna.

Prve tri utrke vozit će se u tri tjedna, a nakon Mađarske slijede dva tjedna pauze do Velike Britanije nakon čega opet slijede tri utrke u tri tjedna s pauzom od dva tjedna uoči Belgije i Italije koje će se voziti vikend za vikendom.

TRENUTNI F1 KALENDAR 2020.

1. Austrija 05.07.
2. Stirija 12.07.
3. Mađarska 19.07.
4. Velika Britanija 02.08.
5. Formula 1 70. obljetnica 09.08.
6. Španjolska 16.08.
7. Belgija 30.08.
8. Italija 06.09.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo najbrži u kišnim kvalifikacijama

Lewis Hamilton osvojio je dominantan pole position u kišnim uvjetima na Red Bull Ringu s v…