Formula 1 potvrdila je da će od VN Australije vozač koji odvozi najbrži krug utrke dobiti dodatni bod ukoliko utrku završi u prvih deset nakon što je prijedlog jednoglasno prošao na e-glasanju.

Prijedlog bi obično prvo išao na glasanje kod F1 Komisije prije konačnoga odobrenja kod Svjetskog motorspor vijeća, ali u ovom slučaju procedura je bila obrnuta.

Glasanje su u ponedjeljak održali Strateška grupa i F1 Komisija koji su potvrdili plan za bodovanje najbržega kruga od VN Australije.

Formula 1 je od 1950. do 1959. bodovala najbrži krug, a od 2019. vozač će morati utrku završiti u prvih deset kako bi dobio dodatni bod za najbrži krug.

“Zajedno s FIA-om radimo na evaluaciji ideja i rješenja koja mogu poboljšati spektakl i pritom zadržati integritet našega sporta,” rekao je sportski direktor Formule 1 Ross Brawn.

“Smatramo da je ponovno uvođenje bodovanja najbržeg kruga nakon 60 godina korak u tom smjeru.”

“Razmatramo ovo rješenje već mjesecima. Koliko puta smo čuli na radio da vozači pitaju tko drži najbrži krug? Sad to više neće biti samo stvar prestiža nego će vozači imati konkretnu motivaciju koja će posljednji dio utrke učiniti još zanimljivijim.”

“Nekad je korisno prisjetiti se nasljeđa našega sporta kako bismo išli naprijed.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…