Formula 1 vratit će se na stari termin početka europskih utrka u dva sata poslijepodne po lokalnom vremenu, za razliku od termina koji je bio deset minuta iza tri sata koji je uveden 2018.

Novi vlasnici Formule 1 Liberty Media su u nastojanju da povećaju gledanost pomaknuli start europskih utrka s 14:00 na 15:10, a vjerovali su da će to pomoći i gledanosti kod američke publike.

Također, pomak od deset minuta iza punoga sata uveden je kako bi gledatelji pogledali deset minuta prije starta utrke u kojima se događaju posljednje užurbane pripreme za start utrke.

Ali pomak termina ima i svoje negativne posljedice jer su se momčadi morale kasnije pakirati za odlazak sa staze, a povratak na stari termin podržavaju sve momčadi, prenosi Autosport.

Što se tiče termina utrka izvan Europe oni će biti prilagođeni situaciji, ali također bi trebali početi na puni sat umjesto deset minuta iza punoga sata kao dosad.

Promjena bi ubrzo trebala biti potvrđena i službeno objavljena od FIA-e i Formule 1.

Još jedna od važnih promjena u formatu vikenda je i povratak na kraće slobodne treninge petkom koji će trajati po 60 umjesto 90 minuta.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton objasnio zašto se pridružio Mercedesu

Lewis Hamilton objasnio je najvažniju odluku u svojoj karijeri kada je 2012. odlučio prije…