Bolidi Formule 1 trebali bi imati 1500 konjskih snaga kako bi se vozači ponovno mučili s prijenosom snage na podlogu i ponovno biti percipirani kao heroji, smatra bivši Pirellijev F1 šef Paul Hembery.

Današnji V6 motori u kvalifikacijskom načinu rada imaju više od 800 KS što im s najviše 163 KS iz ERS sustava daje više od 960 KS, ali zbog sve većih zahtjeva za trajanjem motora, koji danas u prosjeku moraju trajati punih sedam F1 vikenda, snaga posljednjih godina raste vrlo sporo.

Ni najbolje F1 pogonske jedinice prošlih godina nisu imale kombiniranih 1000 KS, što se možda promijeni ove godine budući da ove godine motori ne moraju trajati ništa duže nego prošle, ali Pirellijev Paul Hembery smatra da je to i dalje premalo snage kako bi vozačima zadalo glavobolje s obzirom na količinu prijanjanja koje imaju na raspolaganju.

“Vozači moraju postati kraljevi ovoga sporta,” rekao je Hembery.

“Često pričamo o uzbudljivom utrkivanju kad imamo kišu ili sigurnosni automobil deset krugova prije kraja.”

“Trebamo nepredvidivost ili koncentraciju bolida iza sigurnosnog automobila koji se nakon toga utrkuju punim gasom. Na tome treba raditi.”

“Snagu je relativno jeftino postići [promjenom pravila] i to bi vozačima pružilo dodatan izazov. Zašto onda ne bismo imali motore od 1500 KS?”

Formula 1 je sredinom 80-ih imala turbo motore snažnije od 1000 KS te se za 1,5-litreni BMW-ov turbo motor vjerovalo da u jednom krugu na maksimalnom tlaku turbine može razviti i 1500 KS (što tadašnji dinamometri nisu mogli izmjeriti), a tada su bolidi imali puno manje prijanjanja od guma i manje downforcea nego danas.

“Više snage možda nije ono što bi proizvođači motora htjeli kako bi prodali više cestovnih automobila, ali utrkivanje konja i dalje je popularno iako postoje automobili.”

Hamilton Mercedes F1 2018 parf ferme engine cover Photo Daimler

“F1 bi mogla biti bijeg od toga. Tu bismo trebali krenuti od praznoga lista papira: pokušati dati više novaca vozačima, imati super F2 bolide s ogromnom snagom, manje tehnologije i nadam se 10 momčadi koje bi bile profitabilne i imale održiv poslovni model.”

Hembery smatra da Liberty Media, baš kao i predsjednik FIA-e Jean Todt, previše pokušava udovoljiti svima umjesto da odlučnije nametne promjene.

“Ne možete svima udovoljiti, što god napravite uvijek će netko reći nešto negativno i zato morate imati snažnu viziju.”

“To je izazov za vlasnike ovoga sporta, opisati tu viziju, vjerovati u nju i ići naprijed.”

Mercedes F1 2018 power unit M09 naked no engine cover uncovered Photo AMuS
Mercedesova pogonska jedinica M09 EQ Power + iz 2018.
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottasov sudar mogao bi usporiti razvoj Mercedesa F1 W12

Posljedice velikoga oštećenja koje je Mercedes Valtterija Bottasa zadobio u sudaru s Georg…