Nakon što su objavili da 2018. više nećemo gledati tradicionalne djevojke na startu utrka, vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će krenuti putem Formule E i nekih drugih sportova i na startu rešetku dovesti djecu.

F1 šefovi su u suradnji s FIA-om u ponedjeljak objavili novu ‘Grid Kids’ inicijativu, a djecu koja će držati kišobrane na startnoj rešetci odabrat će lokalni motorsport klubovi ili će biti odabrana slučajnim odabirom među prijavljenom djecom.

“To će biti izuzetno iskustvo za tu djecu, zamislite ih kako stoje pokraj svojih heroja, gledaju ih kako se pripremaju za utrku, elitu motorsporta, u posljednjim minutama prije starta,” rekao je komercijalni šef Sean Bratches.

“Riječ je o nezaboravnom iskustvu za njih i njihove obitelji, ali i inspiracija da nastave voziti, trenirati i učiti tako da mogu sanjati da će i oni jednoga dana biti na tom mjestu.”

“Nema boljega načina da inspiriramo iduću generaciju F1 heroja.”

Predsjednik FIA-e Jean Todt također je blagoslovio ovu promjenu.

“Formula 1 vrhunac je motorsporta i san svakoga mladog vozača koji se natječe u juniorskim serijama, od kartinga do F1,” rekao je Todt.

“Oduševljeni smo što ćemo im taj san barem malo približiti tako da im pružimo priliku da stoje pokraj prvaka našega sporta prije starta utrke.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …