Formula 1 započela s testovima UHD prijenosa

daniel-ricciardo-red-bull-rb12-tag-heuer-singapore-gp-f1-2016-foto-red-bull

Formula 1 u Singapuru je prvi put isprobala prijenos u ultra visokoj rezoluciji (eng. Ultra High Definition, UHD) u kojoj bi se utrke trebale prenositi od 2017.

Tvrtka Tata Communications, tehnički partner Formule 1, radila je s televizijskom kućom Sky Sports na stazi Marina Bay Street Circuit kako bi gledateljima omogućili prvi prijenos utrke Velike Nagrade u ultra visokoj rezoluciji.

Brojne UHD kamere postavljene su na stazu u Singapuru, a snimke su uređivane u prijenosnom centru FOM-a (eng. Formula One Management) prije nego su distribuirane prema Sky Sportsu u Veliku Britaniju.

Britanska TV kuća Sky već je objavila svoje planove da će iduće sezone sve utrke prikazivati u UHD rezoluciji.

“UHD nudi četiri puta veću rezoluciju od HD-a, čime F1 postaje intenzivnije i privlačnije iskustvo za gledatelje,” rekao je Keith Lane, direktor operacija tvrtke Sky.

“Uspjeh testa u Singapuru pokazuje da smo na pravom putu da iduće sezone svaku utrku prikazujemo u UHD koristeći iduću generaciju Sky Q kućnog zabavnog sustava i nastavimo korisnicima pružati F1 iskustvo nabijeno akcijom.”

Mehui Kapadia, upravljački direktor F1 operacija tvrtke Tata dodao je: “Prenositi utrku bez zastoja u UHD-u zahtjeva superbrzu i pouzdanu povezanost na globalnoj razini.”

“Ostale tehnologije koje mijenjaju svijet poput virtualne stvarnosti također se oslanjaju na superbrzu povezanost.”

“Kako se brzina tehnoloških inovacija nastavlja povećavati, nastavit ćemo raditi s Formula One Managementom kako bi gledateljima omogućili doživljaj F1 svijeta na drugi način.”

max-verstappen-red-bull-tag-heuer-rb12-singapore-gp-f1-2016-enters-the-car-foto-red-bull
Max Verstappen uoči starta VN Singapura (Foto: Red Bull)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton ostao najbrži i na drugom treningu, Leclerc se razbio

Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme i na drugom slobodnom treningu za VN Saudijske …