Francuska bi se mogla vratiti u F1 kalendar 2018.

test-paul-ricard-kimi-raikkonen-ferrari-sf15t-25-01-2016-wide-shot

Velika Nagrada Francuske mogla bi se iznenađujuće vratiti u kalendar Formule 1 2018. i to na stazi Paul Ricard na kojoj je dosad održano 14 utrka Svjetskog prvenstva Formule 1.

Francuska je jedna od najdugovječnijih utrka u povijesti Formule 1 koja je dio kalendara od prve sezone 1950. kada se vozilo na stazi Reims, a ukupno je održano čak 58 VN Francuske, posljednji put 2008. u Magny Coursu kada je Raikkonen ostvario posljednji pole position, a Ferrari posljednji prvi startni red.

Nakon što je Njemačka ispala iz kalendara za 2017., a održavanje VN Brazila također je upitno, mogući povratak Francuske bio bi pravo osvježenje, a riječ je o mogućem povratku na stazu Paul Ricard na kojoj se vozilo 14 utrka između 1971. i 1990.

Europe 1 prenosi da bi se utrka mogla održati uz pomoć lokalnih vlasti, uključujući regiju Provence-Alpes-Côtes d’Azur i grada Toulona, a ugovor bi trebao biti petogodišnji, od 2018. do 2022.

Još uvijek nema službenih informacija koje bi potvrdile ovakav rasplet događaja, ali Motorsport prenosi da bi se medijska konferencija na tu temu trebala održati u ponedjeljak 5. prosinca.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Odgođena i deveta utrka F1 prvenstva u Kanadi

Organizatori VN Kanade izdali su očekivano priopćenje o odgodi devete utrke ovogodišnjeg F…