Frustrirani Alonso i dalje vjeruje u Hondin napredak

alonso-japan-front

Fernando Alonso imao je vrlo frustrirajuću utrku na VN Japana u kojoj je završio korak do bodova, na 11. mjestu. Španjolac je bio bijesan jer su ga vozači prejednostavno prestizali zahvaljujući Hondinom nedostatku snage.

Dvostruki svjetski prvak iz 2005. i 2006. s Renaultom bio je vrlo izravan sa svojim kritikama tijekom utrke kada je Hondin motor usporedio s “GP2 motorom” iz niže trkaće serije.

“Ponekad se osjećam osramoćeno jer je zaista frustrirajuće kad vidite da drugi vozači griješe, voze izvan trkaće putanje, proklizavaju, a kad pogledate u retrovizor već su vam za vratom,” rekao je Alonso.

“Nedostatak snage je kao da vozimo bolid druge kategorije.”

“Teško se utrkivati na ovakav način, ali s pozitivne strane oba McLarena su završila utrku pa ćemo imati mnogo korisnih informacija.”

“Iduće sezone moramo dosta toga promijeniti na konfiguraciji svoje pogonske jedinice pa je riječ o poslu koji ne možemo riješiti na idućim utrkama.”

Kad su ga pitali hoće li iduće godine biti u Formuli 1, Španjolac je rekao da ne zna, da je još pet utrka do kraja i da moraju poboljšati trenutnu situaciju. Ali je na kraju ipak dodao:

“Iduća sezona je ono što čekamo. Želim ostati i pobjeđivati.”

Španjolac je u subotu demantirao svog bivšeg šefa Flavia Briatorea koji je rekao da će Alonso, ako ne dobije kompetitivan bolid, isti pronaći u nekoj drugoj trkaćoj seriji.

Također, Alonso je rekao da njegovi komentari tijekom utrke nisu pokušaj da namjerno i javno kritizira Hondu na njihovoj domaćoj utrci, iako je upravo to učinio.

“Oni to vrlo dobro znaju, nema potrebe ni za kakvim porukama.”

Alonso vjeruje da će se McLaren Hondi isplatiti radikalni pristup i da će u skoroj budućnosti pobjeđivati, bez obzira na vrlo tešku sezonu.

“Mislim da smo jedina momčad koja u skoroj budućnosti može izazvati Mercedes.”

“Ali sada je teško jer nemamo bolid s kojim se možemo boriti.”

“Svi se trude shvatiti probleme koje imamo i detaljno proučavaju rješenja koja ćemo primijeniti iduće godine.”

“Optimističan sam. Prvi rezultati za iduću godinu se čine u redu pa treba biti strpljiv i vidjeti kako će se stvari razvijati,” zaključio je Alonso.

REZULTATI: Fernando Alonso 2015.

REZULTATI: McLaren Honda 2015.

alonso-japan-kaciga

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …