Pierre Gasly kaže da mu je nedjelja u Brazilu bila najbolji dan u životu nakon što je nakon teškoga početka sezone u Red Bullu uspio ostvariti pobjedničko postolje u Toro Rossu i potvrditi dobru formu u drugom dijelu sezone, a pohvalio je i veliki Hondin napredak koji mu je omogućio da u utrci do cilja zadrži Hamiltona u Mercedesu.

Gasly je zbog loše prilagodbe na život u prvoj momčadi Red Bulla, u kojoj nije mogao držati korak s jurećim Verstappenom, vraćen u Toro Rosso, a Francuz na taj čin nije reagirao negativno nego se usredotočio da isporuči najbolje od sebe.

Vrhunac sezone doživio je u Brazilu gdje se kvalificirao na sedmo mjesto, iza vozača nedodirljive tri momčadi, a u utrci je bio sjajan, nije griješio te je iskoristio probleme vozača ispred sebe kako bi završio na postolju.

Gasly se uspio othrvati kasnom Hamiltonovom pritisku u posljednjem krugu kada ga je svjetski prvak skoro prestigao pred ciljem, ali to ne bi utjecalo na konačni rezultat zbog Hamiltonove kazne za incident s Albonom.

“Ovo je najbolji dan u mom životu,” rekao je Gasly.

“Kao dijete sanjate o Formuli 1, a kad se to dogodi to postaje najbolji dan u vašem životu. A onda sanjate o prvom postolju.”

“Da budem pošten, nisam mislio da će se to dogoditi nakon povratka u Toro Rossu u drugom dijelu sezone, ali nastavio sam raditi na sebi, pokušavao pritiskati momčad koliko sam mogao i rekao im da moramo iskoristiti sve prilike do kraja sezone i danas nam je sve išlo na ruku.”

“Cijeloga sam vikenda imao dobar osjećaj u bolidu i mislim da smo uspjeli podesiti bolid točno kako smo htjeli. Rekao sam ‘ako završimo kao najbolji iz sredine poretka to bi bilo sjajno’.”

Verstappen Gasly Brazilian GP F1 2019 podium Photo Red Bull

“Cijelu utrku sam imao dobru brzinu. Kontrolirao sam razmak do vozača iza sebe, ali uvijek sam imao dobru prednost. Mogao sam lijepo pritiskati čak i na početku utrke, vidio sam da mi Albon i Charles ne bježe previše.”

“Kad su se počeli boriti i kad su se Ferrariji sudarili pomislio sam ‘ok, ovo izgleda slično kao Bahrain 2018. kad sam završio četvrti. A nakon toga sam znao da će Lewis nešto pokušati s Albonom.”

Gasly je u posljednjim metrima uspio ostati ispred Hamiltona nakon epske utrke do ciljne crte u kojoj su oba vozača iskoristila sve konjske snage koje su imali na raspolaganju.

“Pokušao sam se braniti najbolje što sam mogao, izašao sam iz posljednjega zavoja, stisnuo gas i nadao se da mi motor može dati svaku konjsku snagu koju ima,” rekao je Albon.

“Pritiskao sam gumb za pretjecanje, pokušavao se spustiti u kokpitu i vidio sam njegovo prednje krilo i pomislio ‘molim te nemoj me prestići pred svjetlima jer ću popizditi ako se to dogodi. Zaista sam htio zadržati to drugo mjesto.”

“Bio sam napet i rekao svom motoru da mi da sve što ima i mislim da to bez napretka koji smo postigli ne bi bilo moguće. Tako sam sretan, ne znam što reći. Honda se toliko poboljšala posljednjih mjeseci i bez toga napretka ne bi bilo moguće zadržati drugo mjesto u borbi s Mercedesom.”

Albon Gasly Hamilton Brazilian GP F1 2019 Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alonso je u ‘formi života’ – ‘Brzina je važna, ne i godine’

Fernando Alonso kaže da je fizički u najboljoj formi u svom životu i da se osjeća spremnim…