Pierre Gasly je na medijskoj konferenciji u Kini objasnio da šalom koju je izrekao u bolidu nakon osvajanja četvrtoga mjesta u Bahrainu nije htio uvrijediti dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, nego pohvaliti Toro Rossovog novog dobavljača motora Hondu.

Gasly je fantastičnim nastupom u Bahrainu završio četvrti i Hondi donio najbolji rezultat otkako su se 2015. vratili u Formulu 1, a nakon utrke je u bolidu momčadi na radio rekao ‘Sad se možemo boriti’, što je isti komentar kakav je Alonso uputio McLarenu na radio nakon što je završio peti u Australiji.

Alonso se referencirao na činjenicu da se s Renaultovim motorom napokon ‘mogu boriti’ nakon tri teške sezone s Hondom, a Gasly se nakon Bahraina našalio na račun te Alonsove izjave.

“Bila je to tek mala šala, to je to,” rekao je Gasly.

“Mislim da trebamo odati priznanje Hondi koje zaslužuje.”

“Imali su zaista teške tri godine s McLarenom i završiti četvrti u utrci bilo je nevjerojatno.”

“Bio je to način da im odam priznanje jer su radili zaista naporno. Trebaju pohvalu za sav naporan rad koji su uložili.”

Alonso jedan od Gaslyjevih idola

Gasly kaže da ponavljanjem Alonsovih riječi nije htio uvijediti dvostrukog svjetskog prvaka iako je dobio neke ružne poruke preko društvenih mreža od njegovih navijača.

“Imam ogromno poštovanje prema Alonsu, Fernando je jedan od najboljih F1 vozača svih vremena, jedan od mojih idola.”

“Nisam mislio ništa osobno, bio je to komentar za Hondu jer to zaslužuju.”

“Staza u Kini sigurno nije jedna od onih koje će nam najviše odgovarati, ali i dalje trebate jak bolid u srednjem sektoru.”

“Bili smo prilično spori u Melbourneu, vrlo konkurentni u Bahrainu, čak brži od očekivanog, tako da je teško reći koje su stvarne performanse našega bolida.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prvi predsezonski test u Barceloni bez prijenosa i navijača

Formula 1 potvrdila je da na prvom testu uoči početka nove sezone neće biti prisutni navij…