Pierre Gasly kaže da je u napetoj borbi s Charlesom Leclercom u završnici VN Azerbajdžana očajnički htio pobjedničko postolje unatoč problemu s gubitkom snage pogonske jedinice i da je bio spreman na sve kako bi zadržao treće mjesto.

Gasly je imao odličan vikend u Azerbajdžanu s najboljim vremenom na trećem slobodnom treningu i četvrtim najbržim vremenom u kvalifikacijama, a iako je zbog problema s Hondinom pogonskom jedinicom izgubio mjesto od Vettela uspio je zadržati treće mjesto ispred Leclerca.

Dobru utrku za AlphaTauri upotpunio je i Tsunoda koji se također plasirao u Q3 i završio u krugu osvajača bodova na sedmom mjestu, što je prvi puta ove sezone da su oba vozača AlphaTaurija završila među prvih deset.

“Kakav nevjerojatan vikend, najbrži na trećem treningu, četvrti u kvalifikacijama i postolje u utrci, tako sam sretan zbog momčadi, ovo je sjajan rezultat,” rekao je Gasly koji je bodove osvajao na svim utrkama ove sezone osim u Bahrainu.

“Posljednja dva kruga bila su tako intenzivna s Charlesom i zaista sam se morao žestoko boriti za to postolje. Cijelu utrku vozili smo punom snagom i uspjeli smo držati korak s vozačima ispred, ali na pola utrke imali smo problem s motorom i počeli gubiti snagu na pravcu pa sam znao da će biti teško do kraja.”

“Ali uspjeli smo zadržati četvrto mjesto. Na ponovnom startu sam mislio da će me Charles prestići na pravcu jer smo gubili performanse, ali vidio sam priliku za postolje i pokušao sam sve, očajnički sam htio to postolje.”

“Bilo je to teško, ali pošteno utrkivanje, baš kao što to volimo. Bolid je cijeloga vikenda bio nevjerojatan, a ovo je fantastičan rezultat za cijelu momčad. Oduševljen sam što su nagrađeni postoljem.”

“Uoči Francuske moramo analizirati što je bilo dobro ovoga vikenda i vidjeti kako to možemo iskoristiti na idućoj utrci. To je moja domaća utrka i zaista želim biti dobar na njoj, ali sad je vrijeme za slavlje. Već sam popio Red Bull, ali mislim da ću popiti i nešto drugo!”

2021 Azerbaijan GP Gasly AlphaTauri leads Leclerc Tsunoda Norris Sainz Ricciardo Photo Red Bull
Gasly vodi Leclerca i Tsunodu na VN Azerbajdžana 2021. (Photo: Red Bull)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Rusije – Može li Mercedes zadržati 100%-tni učinak?

Iduća utrka prvenstva vozi se u Rusiji na stazi na kojoj Mercedes ima savršen učinak sa se…