Pierre Gasly razočaran je što je u svom prvom nastupu za Red Bull zapeo već u Q1 za što je optužio riskantnu i optimističnu Red Bullovu strategiju sa samo jednim izlaskom na stazu u prvom dijelu kvalifikacija.

Red Bull je Verstappena i Gaslyja odlučio poslati samo jednom na stazu u prvom dijelu kvalifikacija, a dok je Verstappen prošao s 10. najboljim vremenom Gasly je ispao u Q1 iako je bio samo 0.144 sekundi sporiji od momčadskog kolege.

Evolucija prijanjanja na uličnoj stazi Albert Park bila je jako izražena u prvom dijelu kvalifikacija i ta je činjenica skupo stajala Gaslyja i Red Bull.

“Bili smo malo preoptimistični sa samo jednim pokušajem i jako sam, jako razočaran s tim,” rekao je Gasly.

“To je bila naša strategija. Bio sam prilično sretan sa svojim prvim krugom, završio sam desetinku iza Maxa, izgubio sam tek nešto malo vremena.”

“Jednostavno nismo očekivali da će se drugi toliko poboljšati u drugim pokušajima.”

Gasly je priznao da je bio svjestan da bi mogao ispasti čim je vidio koliko se drugi vozači poboljšavaju u svojim posljednjim Q1 krugovima.

“Čim sam vidio koliko se poboljšavaju, a bili su brži skoro po sekundu, brzo sam shvatio da će biti prilično teško proći,” rekao je Francuz.

“Razočaravajuće je jer je treći trening bio bolji [gdje je bio šesti, desetinku i tri pozicije ispred Verstappena], osjećao sam se bolje u bolidu u kvalifikacijama i mislim da smo imali brzinu za pristojan rezultat.”

“Uhvatila nas je evolucija staze i to nas je skupo koštalo.”

Verstappen je prošao u Q3 i tamo razdvojio Ferrarijeve vozače Vettela i Leclerca plasiravši se na četvrto mjesto u svom posljednjem pokušaju.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …