Pierre Gasly oduševljen je prvom pobjedom u Formuli 1 koju je ostvario u nevjerojatnim okolnostima u Monzi, a kaže da je posljednjih pet krugova bilo tako intenzivno i da je tako jako pritiskao da se skoro deset puta razbio.

Gasly je bio brz cijeloga vikenda te je bio u prvih šest vozača na oba treninga u petak, a u kvalifikacijama je uspio proći u Q3 i izbaciti Ocona u bržem Renaultu te osigurati deseto startno mjesto.

U utrci je Gasly bio deseti ispred momčadskog kolege Kvyata prije nego ga je momčad pozvala na promjenu guma u 19. krugu, jedan krug prije izlaska sigurnosnoga automobila, što ga je podiglo na treće mjesto u poretku iza Hamiltona i Strolla.

Hamilton je ušao u boks kad ulaz nije bio otvoren, zbog čega je dobio kaznu, a Stroll nije bio u boksu iako je smio promijeniti gume jer je utrka uskoro prekinuta zbog Leclercova sudara.

Gasly je prestigao Strolla na ponovnom startu te prešao u vodstvo kad je Hamilton odradio kaznu, a unatoč velikom pritisku Sainza u McLarenu Francuz nije izgubio koncentraciju te je ostvario prvu pobjedu u Formuli 1, prvu za francuskoga vozača od Panisa 1996. u Monaku.

“Ovo je nevjerojatno, nemam riječi,” rekao je Gasly.

2020 Italian GP Gasly AlphaTauri on the car celebration champagne Photo AlphaTauri Red Bull

“Prošao sam toliko toga u posljednjih 18 mjeseci i ovo je bolje nego išta što sam očekivao. Bio sam usredotočen kad sam se vratio u Scuderiju AlpaTauri, dan po dan, utrku po utrku, poboljšavali smo se i postajali sve jači.”

“Ova momčad dala mi je moje prvo postolje u F1 prošle godine u Brazilu i danas su mi dali prvu pobjedu u F1, u Italiji, u Monzi, s talijanskom momčadi.”

“Danas je bio sjajan dan! Kad sam se borio u posljednjih nekoliko krugova kako bih zadržao prvo mjesto, znao sam koliko bih bio razočaran da sam ga izgubio, ne bih bio sretan s drugim mjestom.”

“Dao sam sve od sebe, bilo je teško, pritiskao sam jako na početku dionice kako nikome ne bih dao zavjetrinu, a posljednjih pet krugova bilo je tako intenzivno da sam se skoro razbio deset puta, tako sam jako pritiskao!”

“Gume su mi bile potrošene, ali tako sam htio ovu pobjedu, i dalje mi je čudno reći da sam F1 pobjednik. Veliko hvala svim dečkima na stazi i u tvornicama u Faenzi i Bicesteru, ovo je sjajan dan i za njih.”

“Većina njih su Talijani i sjedište je u Faenzi u Italiji tako da je nevjerojatno da smo pobijedili u Italiji. Hvala svima.”

2020 Italian GP Gasly AlphaTauri podium celebration champagne Photo AlphaTauri Red Bull

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

AlphaTauri potvrdio Gaslyja za F1 sezonu 2023.

Druga Red Bullova momčad AlphaTauri potvrdila je da će Pierre Gasly voziti za njih i iduće…