Romain Grosjean dobit će priliku oprostiti se na Formule 1 na ljepši nakon od njegove zastrašujuće nesreće u Bahrainu prošle godine te će nakon VN Francuske testirati dvije godine star Mercedesov F1 bolid.

Grosjean je utrku prije planiranoga završio svoju F1 karijeru nakon strašnoga sudara u prvom krugu VN Bahraina nakon kojega je uspio pobjeći iz gorućega bolida, a ove godine trkaću karijeru nastavio je u IndyCaru.

Francuz će za vrijeme vikenda za VN Francuske odvoziti nekoliko demonstracijskih krugova u Mercedesom F1 W10 iz 2019., a dva dana iza utrke, u utorak 29.6. dobit će cijeli dan za testiranje.

“Tako sam uzbuđen vratiti se u F1 bolid,” rekao je oduševljeni Grosjean.

“Ovo će biti posebna prilika za mene da isprobam bolid koji je osvojio svjetsko prvenstvo i bit će to jedinstveno iskustvo.”

2021 F1 Romain Grosjean Mercedes race suit Photo Daimler
Photo: Daimler

“Jako sam  zahvalan Mercedesu F1 i Totu za ovu priliku. Za ovu priliku sam prvi puta čuo dok sam ležao u bolničkom krevetu u Bahrainu kad je Toto razgovarao s medijima i pozvao me. To me jako razveselilo!”

“Formula 1 nije imala priliku utrkivati se u Francuskoj tijekom 2020. zbog COVID-a pa će vožnja Mercedesa na VN Francuske i test nakon toga biti tako posebni. Ne mogu dočekati taj dan.”

“Jako smo sretni što ćemo Romainu dati ovu posebnu priliku,” rekao je Toto Wolff.

“Ideja je došla kad se činilo da će Romain završiti svoju karijeru u Formuli 1 i nismo htjeli da mu ona nesreća bude posljednji trenutak u F1 bolidu.”

“Znam Romaina od njegovih F3 dana kad je osvojio naslov. Uživao je u dugoj i uspješnoj F1 karijeri i želimo se pobrinuti da mu posljednja sjećanja budu iza upravljača bolida koji je osvojio prvenstvo. Uzbuđen sam vidjeti kakav će dojam Romain imati o W10.”

2021 F1 Romain Grosjean Mercedes race suit near the car Photo Daimler
Photo: Daimler
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari nakon Hamiltona doveo još dva pojačanja iz Mercedesa

Loic Serra i Jerome d'Ambrosio dva su nova pojačanja koja je Ferrari potpisao od jednoga o…