Grosjean i Haas se nadaju ‘vrućem ljetu’

Romain Grosjean Haas VF16 Ferrari European GP Baku F1 2016 Foto Haas

Prvi vozač Haasove F1 momčadi Romain Grosjean nada se da će im visoke ljetne temperature pomoći svladati probleme koje imaju s korištenjem osjetljivih Pirellijevih guma i vratiti se u krug osvajača bodova.

Grosjean i Haas imali su senzacionalnu prvu utrku u Australiji gdje su završili šesti zahvaljujući sjajnoj strateškoj odluci, a bodove su osvajali i u Bahrainu i u Rusiji.

Ali na ostalih pet utrka Haas nije osvajao bodove i posebno su se mučili sa zagrijavanjem Pirellijevih guma i držanjem guma u njihovom uskom području rada.

“Nadam se da ćemo imati dobro ljeto i da se nećemo morati previše usredotočiti na hladnije vrijeme i funkcioniranje guma u tim uvjetima,” rekao je Grosjean koji je osvojio sve bodove za svoju momčad.

“Neke utrke koje slijede trebale bi nam puno bolje odgovarati.”

“Šteta što smo u Bakuu morali ići još jednom u boks. Mislim da smo mogli osvojiti bodove, izgledali smo prilično dobro do tog trenutka.”

“Još uvijek moramo raditi na tome da izvučemo najbolje iz guma u hladnijim uvjetima. Imamo i probleme s ljuštenjem, ali mi smo potpuno nova momčad i nismo imali previše prilika probati različite stvari.”

“Idemo u pravome smjeru bez obzira što dugo nismo osvojili bodove. Još uvijek mislim da sve ide kako bi trebalo, a kad se sve posloži bit će sjajno.”

Romain Grosjean Haas VF16 Ferrari Russia GP Sochi F1 2016 Foto Haas

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…