Romain Grosjean i Kevin Magnussen gotovo istovremeno su objavili da će na kraju ove sezone napustiti momčad Haasa koja za iduću godinu želi potpuno novu vozačku postavu nakon četiri godine s istim vozačima.

Grosjean je u Haasu od njihove prve sezone 2016. te je osvojio bodove već na prvoj utrci u Australiji kada je završio šesti nakon starta s 19. mjesta zahvaljujući prekidu utrke za vrijeme kojega je obavio jedinu promjenu guma.

Prvu sezonu završio je na 13. mjestu, kao i 2017., a 2018. je završio 14. dok je 2019. Haas bio u lošijem izdanju te su se jako mučili iskoristiti Pirellijeve gume što je rezultiralo tek 18. mjestom za francuskoga vozača.

“Posljednje poglavlje je zatvoreno i knjiga je dovršena,” objavio je Grosjean na svom Facebook profilu.

“Bio sam s Haas F1 momčadi od prvoga dana.”

“Pet godina prolazili smo uspone i padove, osvojio sam 110 bodova u 92 utrke, ali vrijedilo je.”

“Naučio sam puno i jako se poboljšao kao vozač i kao čovjek. Nadam se da sam pomogao ljudima u momčadi da se također poboljšaju.”

“To je vjerojatno moj najveći ponos, više od bilo koje od ludih prvih utrka 2016. ili četvrtoga mjesta na VN Austrije 2018.”

“Želim momčadi sve najbolje u budućnosti.”

Magnussen se momčadi pridružio godinu dana kasnije od Grosjeana, a svoj odlazak objavio je tek nekoliko minuta iza Grosjeana na svom Instagram profilu.

Danac je nakon 14. mjesta u 2017. ostvario najbolji pojedinačni rezultat za Haas na kraju sezone u 2018. kada je završio deveti u poretku vozača uz jedan najbrži krug u Singapuru, a 2019. je završio na 16. mjestu

“Ova sezona bit će moja posljednja s Haasovom F1 momčadi,” rekao je Danac.

“Proveo sam sjajne četiri godine s momčadi.”

“Biti dio potpuno nove momčadi bio je izazov u kojem sam uživao i koji mi je donio puno iskustva koje mi je pomoglo da rastem i razvijam se kao trkaći vozač.”

“Želim se zahvaliti Geneu, Guntheru i cijeloj trkaćoj momčadi na njihovoj vjeronsti i povjerenju koje su pokazali u posljednje četiri godine.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN SAD-a – Povratak u Texas nakon dvije godine

Formula 1 vraća se u Sjedinjene Američke Države nakon dvije godine, na stazu Circuit of th…