Haasov vozač Romain Grosjean priznao je da je koristio sporni Renaultov sustav raspodjele kočione sile još 2015. u Lotusu nakon što je Renault diskvalificiran s prošle utrke u Japanu zahvaljujući Racing Pointovom protestu i FIA-inoj istrazi.

Renault je prema vlastitom priznanju godinama koristio sustav raspodjele kočione sile između prednjih i stražnjih kočnica koji automatski podešava unaprijed postavljene omjere uoči svakoga zavoja i vozaču olakšava posao.

Kako bi postigli optimalan balans kočenja za različite zavoje, vozači u Formuli 1 ručno podešavaju raspodjelu kočione sile, najčešće u koracima od 0.2 ili 0.5%, a Renaultov sustav vozačima je omogućio da uoči svakoga zavoja imaju omjer koji unaprijed postave.

Racing Point uložio je protest nakon VN Japana jer su na FIA-in upit smiju li i oni dizajnirati sličan sustav dobili negativan odgovor, a FIA je Renaultov sustav zabranila jer ga smatraju vozačkom pomoći, iako sam način funkcioniranja sustava nije ilegalan.

Grosjean je u četvrtak uoči VN Meksika spomenuo da je takav sustav koristio na VN Belgije 2015. na kojoj je ostvario jedino pobjedničko postolje te sezone za Lotus koji je tada koristio dominantne Mercedesove pogonske jedinice.

Na pitanje je li znao da je takav sustav ilegalan, Francuz nije bio precizan iako je dao naslutiti da Lotus nije bio siguran u njegovu legalnost.

“Recimo da sam pitao da to ponovno koristimo, ali nisu htjeli.”

“Ali da, sustav je bio dobar.”

Renaultov šef F1 programa Cyril Abiteboul priznao je da Renault ‘već neko vrijeme’ koristi takav sustav, ali da nisu tražili FIA-ino očitovanje o tom sustavu jer su bili uvjereni da je legalan s obzirom koliko ga dugo koriste.

Sustav čini ono što bi mogao činiti i sam vozač tako da ne dodaje dodatne performanse nego smanjuje opterećenje vozača koji ima jednu stvar manje s kojom se mora baviti u kokpitu.

grosjean-lotus-belgium-gp-spa-f1-2015
Trećim mjestom na VN Belgije Grosjean je ostvario jedino pobjedničko postolje sezone što je Lotusu bio najbolji rezultat te godine (23.8.2015.) Photo: Lotus
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…