Romain Grosjean neće moći nastupiti na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju nego će se vratiti kući u Švicarsku gdje će nastaviti liječiti rane zadobivene u nesreći prošloga vikenda u Bahrainu.

Iako je Grosjean želio nastupiti u Abu Dhabiju kako mu zastrašujuća nesreća u Bahrainu ne bi bila posljednje F1 iskustvo, to se ipak neće dogoditi jer mu rane nisu dovoljno zacijelile da bi se mogao vratiti utrkivanju.

Grosjean je uoči druge utrke u Bahrainu objavio da će se vratiti u Švicarsku gdje će biti na kućnoj njezi i nastaviti liječiti rane koje je zadobio u nesreći.

Grosjeana će u Abu Dhabiju mijenjati Pietro Fittipaldi koji ga mijenja i ovoga vikenda u Bahrainu.

“S velikom tugom objavljujem da neću moći nastupiti na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju i biti tamo sa svojom momčadi,” rekao je Grosjean.

“Pokušali smo koliko smo mogli da budem spreman i da mi ruka zacijeli, ali rizik utrkivanja prevelik je za moj oporavak i moje zdravlje.”

“Zato smo odlučili da se neću utrkivati. To je jedna od najtežih odluka u mom životu, ali i jedna od najmudrijih.”

“Nedostajat će mi moja momčad, ali navijat ću za njih kao i uvijek.”

Grosjean je ranije izjavio da bi u slučaju propuštanja utrke u Abu Dhabiju htio organizirati privatni F1 test, odvoziti desetak krugova i na taj način se oprostiti od Formule 1.

Mercedesov Toto Wolff u Bahrainu je rekao da mu je Mercedes voljan pružiti takvu priliku.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Haas tuži Steinera, Steiner tuži Haas

Američka momčad Haas tuži svoga bivšeg šefa momčadi Guenthera Steinera nakon što je Austri…