Momčad Haasa i treću godinu zaredom zadržat će istu vozačku postavu nakon što su uoči vikenda u Singapuru potvrdili da će produljiti ugovor Romainu Grosjeanu dok je Nico Hulkenberg i dalje bez vozačkoga mjesta u F1 2020.

Magnussen već ima ugovor s američkom momčadi za iduću godinu, a Haas je proteklih tjedana razmišljao o drugom vozaču i priznao da razmatraju svoga trenutnog vozača Grosjeana i Hulkenberga kojem Renault nije produljio ugovor za iduću sezonu.

Ali uoči VN Singapura Haas je potvrdio da će zadržati istu vozačku postavu koju imaju od 2017. i da će treću godinu zaredom za njih voziti Magnussen i Grosjean.

“Uvijek sam govorio da je moja želja ostati s Haasom i nastaviti graditi postignuća s tom momčadi,” rekao je Grosjean.

“Kako sam tu od samoga početka vidio sam rad koji su Gene Haas i Gunther Steiner uložili u momčad kako bi ju učinili konkurentnom i sretan sam da ću nastaviti biti dio toga.”

“Završiti peti u poretku konstruktora prošle godine u tek trećoj godini postojanja bilo je nešto vrlo posebno.”

“Imali smo svojih izazova ove sezone, ali iskoristit ćemo iskustvo od prošle i ove godine kako bismo nastavili napredovati u 2020.”

Haas se trenutno nalazi na devetom, pretposljednjem mjestu u poretku konstruktora, osam bodova iza Alfa Romea, a Magnussen i Grosjean su 16. i 17. u poretku vozača.

Uoči VN Singapura Haas je ostao bez glavnoga sponzora Rich Energy čije su logotipe maknuli sa svojih bolida nakon višetjednih nagađanja da će doći do prekida ugovora zbog manjka konkurentnosti ove sezone.

Hulkenbergove šanse za ostanak u Formuli 1 2020. svode se na Red Bull, ukoliko se ne odluče za nekoga od svojih mladih vozača, i Alfa Romeo, ukoliko se ne odluče produljiti ugovor Giovinazziju.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…