Romain Grosjean potvrdio je da će se ove sezone utrkivati u IndyCaru za momčad Dale Coyne Racing, a priznaje da se još uvijek nada Mercedesovom pozivu da testira njihov F1 bolid.

Grosjean je svoju F1 karijeru završio dvije utrke ranije od planiranoga nakon zastrašujuće nesreće na prvoj utrci u Bahrainu u kojoj je jedva uspio pobjeći iz gorućega Haasa koji je zaglavio u metalnim barijerama, ali zahvaljujući sigurnosti suvremenih F1 bolida Francuz je zadobio tek manje ozljede.

Ali Grosjean ne planira prestati s utrkivanjem te je osigurao ugovor u IndyCaru gdje se nada ponovno boriti za postolja i pobjede što u Formuli 1 s Haasom nije mogao.

“Jako sam uzbuđen zbog ove prilike da se utrkujem u SAD-u u IndyCar seriji,” rekao je Grosjean.

“Imao sam različite mogućnosti i IndyCar mi je definitivno bila najdraža od njih iako još nisam spreman za ovalne staze.”

“Kao otac troje djece moram biti razuman u svojim odlukama i odabirima za budućnost, a u ovom trenutku ne osjećam se ugodno, zbog svoje djece i žene, utrkivati se na ovalima.”

“IndyCar ima puno izjednačeniju konkurenciju nego trkaće serije na koje sam navikao u svojoj karijeri, bit će uzbudljivo ponovno se boriti za postolja i pobjede.”

“Moja lijeva ruka i dalje zacjeljuje, ali uskoro ću biti spreman vratiti se u trkaći automobil i započeti iduće poglavlje u mojoj karijeri.”

Grosjean je otkrio da ga je nesreća u Bahrainu naučila da je život kratak.

“Jedna stvar koju sam naučio iz te nesreće je da je život kratak,” rekao je Grosjean.

“Želim imati izbor reći ne nekim stvarima. Ako je to Formula 1 u kojoj sam jedva prolazio iz Q1 jednom ili dvaput godišnje, onda je to poglavlje za mene zatvoreno i izgledao bih puno bolje na drugim mjestima gdje bih se mogao utrkivati i potencijalno pobjeđivati.”

Grosjean se još uvijek nada Mercedesovom pozivu

Kako svoju F1 karijeru ne bi završio nesrećom u Bahrainu, Grosjean je izrazio želju za privatnim testom, a Mercedes mu je ponudio test u jednom od svojih starih F1 bolida ukoliko mu neka druga momčad ne ponudi slično.

Grosjean priznaje da još uvijek nije zaboravio na tu želju i nada se da će doći do realizacije Mercedesove ponude.

“I dalje bih jako htio uskočiti u Mercedesov F1 bolid, to je sigurno,” rekao je.

“To je ponuda koju ne možete odbiti, kako bih razumio taj bolid i kako radi.”

“U ovom trenutku mislim da punom parom rade na novom bolidu za novu sezonu tako da sad neću zvati Tota, ali u nekom trenutku može očekivati poziv u kojem ću ga pitati za to.”

“Ta ponuda me zaista taknula na dobar način. Bio sam iznenađen da se to dogodilo tako prirodno i naravno da bih to htio učiniti.”

Load More Related Articles
Load More In Indycar
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Haas potvrdio Bearmana za F1 sezonu 2025.

Oliver Bearman od iduće sezone vozit će za momčad Haasa čime će se američka momčad ponovno…