Šef Renault motorsporta: Grosjean će 2016. voziti u Hassu

grosjean_profil_velikaRomain Grosjean, trenutni vozač Lotus Mercedesa, potpisao je ugovor s novom momčadi Haas koja će iduće godine debitirati u Formuli 1. Nakon višemjesečnih nagađanja oko vozačke postave, Haas je napokon potvrdio ime jednoga vozača dok bi ime drugoga trebalo biti poznato do utorka.

Šef Renault motorsporta Cyril Abiteboul izjavio je da Grosjean iduće sezone neće voziti u trenutnoj momčadi, nego da je sve dogovorio s Haasom za 2016. i da će službena objava biti u utorak, baš kao što je nedavno izjavio i Gene Haas.

Iako je Haas nova momčad u Formuli 1, njihov je ugled u SAD-u velik, a suradnja s Ferrarijem vrlo jaka. Tako će od Haas od Ferrarija kupiti sve dijelove koji se ne nalaze na listi onih koje moraju sami proizvesti, uključujući prihvatna mjesta za ovjes, kočnice, papučice gasa i kočnice, sponu upravljača i spremnik goriva.

Osim kupnje navedenih dijelova, suradnja uključuje i korištenje Ferrarijevog zračnog tunela.

Ako se u obzir uzmu Haasovi resursi i postrojenja, kao i suradnja s Ferrarijem, Grosjean se 2016. možda može nadati i borbi u sredini poretka. Ipak, daleko važnija od toga su vrata koja Haas otvara Grosjeanu za 2017. kad Raikkonenu istekne ugovor s Ferrarijem.

Talijanska momčad tako će imati detaljan uvid u Grosjeanove performanse u Haasovom bolidu te će imati dovoljno podataka na temelju kojih će odlučiti hoće li Francuz 2017. voziti u njihovom bolidu.

Haas je još ranije izjavio da želi jednog vozača s višegodišnjim iskustvom u Formuli 1, a da će jedan svakako biti Ferrarijev testni vozač. Prvu kategoriju ispunjava Romain Grosjean, a drugu će vjerojatno popuniti Esteban Gutierrez.

Kako je nedavno izjavio, Haas bi do utorka trebao potvrditi i drugoga vozača.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…