Haas će u utorak objaviti vozačku postavu

haas-f1teamGene Haas, vlasnik buduće F1 momčadi Haas, sazvao je konferenciju za novinare u utorak 29. rujna na kojoj će ‘objaviti vozača’ za 2016. Konferencija će se održati u bazi momčadi u Sjevernoj Karolini, ali momčad nije naglasila hoće li objaviti ime jednoga ili oba vozača.

Najveće ime koje se povezuje s Haasovom momčadi svakako je Romain Grosjean koji bi tako postao vođa momčadi, a 2017. jedan od glavnih kandidata za mjesto u Ferrariju 2017.

Haas je nedavno izjavio da će jedan od vozača za 2016. biti Ferrarijev i da jedan vozač svakako mora imati višegodišnje iskustvo u Formuli 1.

Haas će 2016. biti nova momčad u Formuli 1 koja tehničku podršku i pogonsku jedinicu kupuje od Ferrarija. Kako se lista dijelova koje momčadi moraju same dizajnirati smanjila, Haas je iskoristio priliku i od Ferrarija kupio sve što nije na toj listi: prihvatna mjesta za ovjes, kočnice, papučice gasa i kočnice, sponu upravljača i spremnik goriva.

Osim kupnje navedenih dijelova, suradnja uključuje i korištenje Ferrarijevog zračnog tunela.

Upravo je suradnja s Ferrarijem Grosjeanov motiv da se pridruži Haasu iako će to vjerojatno značiti da će 2016. provesti na začelju poretka.

McLarenov vozač Kevin Magnussen još je jedan vozač koji bi mogao voziti u momčadi Haas. Danac je nedavno izjavio da se želi utrkivati i da ne misli sjediti još jednu godinu. U McLarenu su rekli da neće spriječiti Magnussena da ode u drugu momčad ukoliko mu ne osiguraju mjesto u svojoj momčadi za 2016.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA objavila lokaciju detekcije i aktivacije DRS-a na Imoli

FIA je na stazi Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, skraćeno Autodromo di Imola,…