Momčad Haasa ne želi se zanositi fantastičnim rezultatom u Austriji gdje su završili na četvrtom i petom mjestu i prestigli McLaren u poretku konstruktora i uvjereni su da je potencijal bolida dovoljno dobar da nastave ostvarivati slične rezultate.

Haas je ove sezone često bio četvrti najbrži bolid, ali zbog velike količine nesreće, pogrešaka momčadi i vozača nisu osvojili ni blizu onoliko bodova koliko su mogli s obzirom na pokazanu brzinu Haasa VF-18.

Ali zato su u Austriji, gdje su i prošle godine bili četvrti najbrži, pokazali sjajnu formu i bili uvjerljivo četvrti najbrži bolid cijeloga vikenda dok je Grosjean u kvalifikacijama čak uspio pobijediti Ricciarda u Red Bullu.

Haas je na prvoj utrci sezone u Australiji držao upravo četvrto i peto mjesto dok nisu morali odustati zbog nepričvršćenih kotača nakon promjene guma, a na takav rezultat morali su čekati čak devetu utrku.

“Ovo je iskupljenje u jednoj utrci,” rekao je vlasnik momčadi Gene Haas.

“Ne bih ovo pripisao uspjehu u jednoj utrci, puno je slučajnosti u utrkivanju. Svi smo znali koliki potencijal ima ovaj bolid samo to nismo pretvorili u dovoljan broj bodova. Imali smo nešto bodova, ali nismo ih skupili dovoljno.”

“Ovoga puta smo osvojili bodove. Imali smo i sreće jer su trojica ispred nas ispali pa smo završili četvrti i peti. Na kraju, bolid je pokazao da je bio najbolji od ostataka svijeta i dominirao je tom pozicijom.”

“Svi su pomalo usporili na kraju s gumama, svi su se bojali problema s njima. Svi u momčadi dobro su izvršili cijeli vikend, nismo imali problema. Ovo je bio dobar vikend, ne dobra utrka ili sretna utrka. Imali smo sreće što su trojica ispred nas odustala, inače bismo bili sedmi i osmi.”

U prvih osam utrka Haas je osvojio 27 bodova, a u samo jednoj utrci u Austriji osvojili su ih 22 te su prestigli McLaren u poretku i nalaze se na petom mjestu, 13 bodova iza Renaulta koji se prije nekoliko utrka činio nedodirljivim.

BORBA ZA ČETVRTO MJESTO

4 Renault 62   7 8 10 10 6 5 10 6
5 Haas/Ferrari 49   10 1 8 8 22
6 McLaren/Renault 44   12 10 6 8 4 4
7 Force India/Mercedes 42   1 15 2 8 2 14
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Nova konfiguracija Paul Ricarda momčadi će prisiliti na korištenje manje downforcea

Najavljene promjene na konfiguraciji staze Paul Ricard prisilit će momčadi da koriste manj…