Šef Haasove F1 momčadi Gunther Steiner potvrdio je da su uoči druge utrke sezone u Bahrainu promijenili raspored mehaničara prilikom promjene guma kako bi pokušali spriječiti ponavljanje incidenta koji ih je skupo stajao u Melbourneu.

Haas je držao četvrto i peto mjesto na prvoj utrci sezone, ali zaustavljanja u boksu za Grosjeana i Magnussena završila su katastrofalno jer su oba vozača morala parkirati savršeno ispravne bolide zbog nepričvršćenih kotača.

Zbog toga je Haas promijenio raspored mehaničara koji rade na promjeni guma i pojačao treninge kako se sličan scenarij ne bi ponovio i na drugoj utrci u Bahrainu gdje su u svojoj prvoj sezoni 2016. s Grosjeanom završili na sjajnom petom mjestu.

“Zamijenili smo nekoliko pozicija, a glavni razlog je da dečkima vratimo samopouzdanje,” rekao je Steiner.

“Ako nastavite kako je i bilo, dečki nemaju samopouzdanja i rizik ponavljanja pogreške je velik pa smo odlučili zamijeniti pozicije.”

“Različitim ljudima dali smo različite zadatke jer ionako trebate puno ljudi i to je ono što smo učinili za ovu utrku i to vježbamo od jučer.”

‘Vježbamo koliko možemo’

Osim promjene pozicija mehaničara, Haas je uveo još jednu osobu koja će vozaču reći da stane ukoliko mehaničari ne uspiju uočiti pogrešku.

“Uveli smo još jednu osobu tako da ako ne primjetimo pogrešku možemo zaustaviti bolid, gurnuti ga natrag i staviti kotač kako treba,” rekao je Steiner.

“Vježbamo koliko god možemo, sve dok se dečki osjećaju fizički dobro.”

“Čim postanu umorni ne učite ništa, samo ih trošite.”

“Na menadžeru momčadi je da odluči kad su došli do te točke. Ali vraćamo se na prošlogodišnju razinu vježbe jer za Australiju nismo dovoljno vježbali.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…