Romain Grosjean i šef Haasove F1 momčadi Gunther Steiner nemaju objašnjenja zašto su baš na ovoj stazi imali najbolji petak ove sezone uz obećavajuću brzinu koja im je donijela peto i šesto mjesto na prva dva slobodna treninga za VN Španjolske, ali su oprezni s očekivanjima uoči nastavka vikenda.

Grosjean je na prvom slobodnom treningu bio šesti najbrži iza dva Mercedesa, Verstappena u Red Bullu i dva Ferrarija, a potvrda Haasove brzine stigla je na drugom treningu na kojem je Francuz završio peti najbrži, iza dva Mercedesa, Verstappena i Ricciarda u Renaultu.

U dosadašnjem tijeku sezone Haas se borio s Alfa Romeom i Williamsom u dnu poretka te su osvojili samo jedan bod na pet utrka zahvaljujući Magnussenovom desetom mjestu na VN Velike Britanije, a za ovu utrku nisu donijeli nikakva poboljšanja zbog čega su iznenađeni konkurentnošću svoga VF-20.

“Je li ovo stvarno?,” pitao se Grosjean nakon sjajnoga petka za Haas.

“Ne znam, a da budem iskren nitko ne zna. Ovo je isti bolid s početka sezone.”

“Napravili smo dobre promjene na postavkama na Silverstoneu, ali to je staza jako osjetljiva na snagu motora. Ova je možda malo manje.”

“Šesti na prvom treningu, peti na drugom. Brzina na dužim dionicama također je izgledala dobro. Zaista smo sretni s tim.”

“Mislim da i dalje imamo posla kako bi još više bio po mom ukusu, ali da, kakav dan.”

“Današnji dan bio je apsolutno mega, nadam se da će i subota i nedjelja biti takvi. Moramo nastaviti raditi najbolje što možemo, raditi na bolidu.”

“Ali ne možete ništa učiniti po pitanju drugih, jedino možemo nastaviti raditi na svom bolidu.”

2020 Spanish GP Grosjean Haas Friday Photo Haas Media F1

Utrka u Barceloni inače se vozi u svibnju, ali zbog modificiranog kalendara ove godine vozi se usred kolovoza što je donijelo veće temperature i veću potrošnju i pregrijavanje guma.

“Jako je vruće. Promijenio sam tri para donjega rublja samo zbog znoja. Srećom, imao sam rezervne na stazi. Želite li malo F1 glamura? Eto, dobili ste ga!”

Šef Haasove F1 momčadi Gunther Steiner upozorio je da moraju ostati čvrsto na zemlji uoči nastavka vikenda.

“Moramo ostati čvrsto na zemlji,” rekao je Steiner.

“Bilo je to dobar dan, to je sigurno, najbolji petak ove sezone.”

“Želim ostati čvrsto na zemlji jer kvalifikacije su sutra, a utrka je u nedjelju.”

“Ali ovo je ohrabrujuće. Iako i dalje moramo shvatiti otkud je ovo došlo. Odmah smo bili konkurentni, ali i dalje moramo bolje razumjeti zašto i dovesti Kevina na Romainovu brzinu.”

“Inače smo u Barceloni konkurentni, ako pogledate testiranja na početku sezone kad sam bio oprezno optimističan.”

“Ne znam zašto, ali nakon teškoga vikenda pomalo smo iznenađeni svojom brzinom.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc odradio prvi test u 2021. u Ferrariju SF71H

Charles Leclerc odvozio je prve kilometre u bolidu Formule 1 ove sezone u Ferrariju SF71 i…