Ayau-Komatsu-and-Gene-Haas-2023-F1-Photo-Haas-Edited-by-MAXF1net

Vlasnik Haasove F1 momčadi Gene Haas objasnio je zašto je Guenther Steiner morao napustiti momčad i svoju poziciju prepustiti novom šefu momčadi, a kao glavni razlog istaknuo je loše rezultate koji su kulminirali posljednjim mjestom u poretku prošle godine.

Haas je u inače mirnom razdoblju za Formulu 1 šokirao objavom da ih napušta dosadašnji šef momčadi Steiner koji je s momčadi od njihova početka 2016. i da je novi šef momčadi njihov dugogodišnji glavni inženjer Ayao Komatsu.

Američka momčad u Formulu 1 je ušla zahvaljujući partnerstvu s Ferrarijem, od kojega kupuju sve što pravila dopuštaju, a za razvoj šasije i aerodinamike zadužen je talijanski specijalist Dallara.

Haas ima sjedište u SAD-u, Velikoj Britaniji, a proizvodnja šasije i aerodinamičkih dijelova je u Italiji, što nije idealno za komunikaciju među članovima momčadi i vanjskim suradnicima poput Dallare.

U posljednjih pet godina Haas je bio ili pretposljednji ili posljednji, a prošle godine nisu napravili korak naprijed tijekom sezone, za razliku od svih ostalih momčadi, što je rezultiralo posljednjim mjestom.

“Sve se svelo na performanse”, rekao je Amerikanac za službenu stranicu Formule 1.

“Evo nas u osmoj godini, preko 160 utrka, nikada nismo imali pobjedničko postolje. Zadnjih par godina bili smo deseti ili deveti.”

“Ne sjedim ovdje i ne govorim da je Guentherova krivnja ili nešto slično, ali samo se čini da je ovo bilo prikladno vrijeme za promjenu i pokušaj drugačijeg smjera jer se ne čini da će ono što smo imali dalje funkcionirati.”

Gene Haas objasnio je zašto nije razmotrio mogućnost da na čelo momčadi dovede nekoga stručnjaka izvan vlastite momčadi.

“Vodim tvrtku Haas Automation već više od 40 godina. Dovođenje ljudi izvana, potrebno im je vremena da nauče, šest mjeseci do godinu dana, a u puno slučajeva vam se čak ni ne sviđaju. Bolje je uzeti ljude koje poznaješ pa čak i ako nisu savršeni, barem znaš što ćeš dobiti.”

“To je stvarno dobro ispalo za nas ovdje u Haas Automationu tako da stvarno primjenjujem puno gradivnih blokova na momčad Formule 1.”

“Stvarno volim imati ljude koje poznajem, koji razumiju svakodnevne operacije, razumiju ljude, umjesto da dovodim stranca koji će sve uzburkati i napraviti nered. Gledali smo iznutra, tko imao najviše iskustva. Ayao je s timom od prvog dana, zna sve u detalje.”

Usporedba Steinera i Komatsua

“Mislim da je Guenther imao više ljudski pristup svemu s ljudima i načinu na koji je komunicirao s ljudima. Bio je jako dobar u tome. Ayao je vrlo tehnički nastrojen, gleda na stvari na temelju statistike…ovo nam ide loše, ovako ćemo bolje, to je drugačiji pristup.”

“Stvarno nam je potrebno nešto drugačije jer nam baš i nije išlo tako dobro. Kao što sam rekao, sve se svodi na posljednjih osam godina. Ništa više ne mogu reći o tome.”

“Sviđa mi se Guenther, on je stvarno draga osoba, stvarno dobra osobnost. Imali smo težak kraj godine. Ne razumijem to, stvarno ne razumijem. To su dobra pitanja za postaviti Guentheru, što je pošlo po zlu. Na kraju dana, radi se o izvedbi. Više nemam interesa biti deseti.”

Aerodinamika ključ neuspjeha

Haas je istaknuo da je razgovarao s inženjerima o razlozima loših rezultata i jasno je da je aerodinamika, koja je ključni diferencijator performansi u Formuli 1, posebno danas kada su svi motori gotovo jednaki, glavni razlog i uspjeha i neuspjeha pojedine momčadi.

“Razgovaram s mnogim inženjerima i mislim da je naš najveći nedostatak aerodinamika, naš aero program treba raditi”, priznaje Haas.

“Kada si na stazi i budeš ponižen svaki vikend, to više ne mogu podnijeti.”

Ferrari radi ‘nevjerojatne motore’

I dok momčad mora pronaći način kako izvući više iz aerodinamike, Haas je pohvalio Ferrari koji im je velika potpora od samoga početka.

U najuspješnijoj Haasovoj sezoni 2018., koju su završili na petom mjestu, Ferrari je imao najjači motor u Formuli 1 koji je zabrinuo čak i vodeći Mercedes, ali američka momčad i dalje je uvjerljivo porazila Sauber koji je s istom pogonskom jedinicom završio tri mjesta iza njih i s gotovo dvostruko manje bodova (93:48).

“Ferrari je bio jako dobar prema nama. Oni su s nama od prvog dana, rade nevjerojatne motore. Njihov ovjes je izuzetno dobar. Koristili smo puno njihove opreme,” iskren je Haas.

“Rade jako dobro, stvarno nam pomažu. Neugodno mi je što nismo uspjeli bolje s tim, ali ubuduće želim iskoristiti dobru opremu koju mnoge druge momčadi nemaju.”

“Stvari će postati puno konkurentnije. Red Bull ima AlphaTauri, počinjemo vidjeti kako se ti odnosi razvijaju i mislim da će konkurencija biti vrlo intenzivna pa će imati partnera poput Ferrarija biti vrlo važno.”

HAASOVI PLASMANI NA KRAJU SEZONE

SEZONAPLASMAN
2016.8.
2017.8.
2018.5.
2019.9.
2020.9.
2021.10.
2022.9.
2023.10.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Vozačko superprvenstvo – Najuspješniji vozači u povijesti Formule 1

Ljubitelji Formule 1 nikad se neće složiti tko je najveći vozač u povijesti, ali statistik…