2022 Australian GP Schumacher leads Magnussen Haas Photo Haas F1 Edited by MAXF1net

Haasova F1 momčad ne želi vratiti 12 milijuna eura koliko im je već uplatio njihov bivši glavni sponzor Uralkali s kojim su raskinuli ugovor nakon ruske invazije na Ukrajinu i zbog ‘gubitka profita’ traže dodatan iznos od 8 milijuna eura.

Haas je nakon početka rata u Ukrajini raskinuo ugovor s Urakalijem čije je logotipove maknuo s bolida uoči trećega dana predsezonskih testiranja u Barceloni, a kasnije su izbacili i Nikitu Mazepina čiji je otac blisko povezan s Vladimirom Putinom.

Urakali je tražio povrat 12 milijuna eura koliko su Haasu uplatili prije početka ove sezone, ali Autosport prenosi da Haas u svom obraćanju Urakaliju tvrdi da imaju pravo prekinuti ugovor zbog klauzule da ‘Uralkali ne smije narušiti, dovesti u pitanje ili pogoršati javnu reputaciju i željenu sliku Haasa’.

“Uralkalijev zahtjev za povratom uplaćenoga iznosa od EUR 12 000 000 je neutemeljen i odbijen,” stoji u Haasovom obraćanju Urakaliju.

Haas ne samo da ne želi platiti traženi iznos nego i od Uralkalija traže 8 milijuna eura za kompenzaciju za gubitak profita koji bi ostvarili da su nastavili ugovor. Taj iznos Haas očekuje ‘kroz nekoliko dana’.

Također, Haas neće ispuniti klauzulu u ugovoru prema kojoj Mazepinu moraju isporučiti jedan F1 bolid iz 2021. sve dok ne prime traženih 8 milijuna eura.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Velike Britanije – Može li Ferrari zaustaviti veliki Red Bullov niz?

Red Bull na Silverstone dolazi u nizu od šest uzastopnih pobjeda dok Ferrari nije slavio o…