Momčad Haasa uložila je protest protiv Racing Point Force Indije uoči posljednje utrke F1 sezone 2018. u Abu Dhabiju jer smatraju da momčad ilegalno koristi dizajn prethodne iteracije momčadi zvane Force India.

Predstavnici Haasa i Racing Point Force Indije pozvani su na saslušanje kod sudaca uoči prvog slobodnog treninga u Abu Dhabiju, a razlog protesta navodno je činjenica da Haas smatra da Racing Point Force Indija koristi dizajn prethodne inkarnacije momčadi zvane Force India.

Force India spašena je od bankrota zahvaljujući Lawrenceu Strollu i njegovim partnerima koji su ju preimenovali u novu momčad Racing Point Force India budući da je stara momčad otišla u stečaj što je otvorilo brojna kontroverzna pitanja uključujući pitanje treba li nova momčad naslijediti pravo na plaćanja koja je trebala dobiti stara momčad.

Haas vjeruje da je Racing Point Force India nova momčad i da ne bi smjela koristiti intelektualno vlasništvo stare momčadi odnosno ovogodišnji F1 bolid VJM11, ali i da ne bi trebali moći dobiti novac koji je zaradila stara momčad jer prema pravilu nove momčadi moraju čekati dvije godine prije nego smiju dobiti novac temeljen na poziciji u prvenstvu.

Kako bi se to dogodilo, momčadi moraju završiti u prvih 10 u dvije od prve tri sezone pa je Haas morao čekati dvije godine kako bi mogli dobiti novac. Zato im smeta što bi ‘nova momčad’ Racing Point Force India mogla naslijediti to pravo od svoje prethodne inkarnacije.

Ostaje vidjeti kako će se riješiti ova kontrovezna pitanja oko identiteta i prava Racing Point Force Indije i ishoda najnovijega protesta koji je pokrenuo Haas.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli produljio ugovor s F1 do 2024.

Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli produljio je ugovor s Formulom …