Posljednja momčad prošlogodišnjega prvenstva Haas danas je otkrila kako će izgledati boje i sponzori s kojima će se natjecati u novoj sezoni Formule 1, ali na prošlogodišnjem bolidu VF-23, osam dana prije prvoga javnog pojavljivanja novoga VF-24.

Novi vizualni identitet nije velika promjena u odnosu na prošlogodišnji te se najveća promjena odnosi na nos bolida koji je sada pretežno crni.

Vozačka postava i dalje je ista i čine ju iskusni Kevin Magnussen i Nico Hulkenberg, ali velika promjena dogodila se prošloga mjeseca kada je momčad napustio dugogodišnji šef Guenther Steiner dok je njegovu poziciju zauzeo dosadašnji glavni inženjer Ayao Komatsu.

“Veselim se vidjeti VF-24 kako radi i juri – osjećaj za koji znam da dijelim s našim partnerima i doista cijelom momčadi”, rekao je Gene Haas, vlasnik i predsjednik Haas F1 momčadi.

“U Nicu Hulkenbergu i Kevinu Magnussenu također znamo da imamo sjajan par vozača za volanom.”

“Njihovo iskustvo ponovno će se pokazati neprocjenjivim dok budemo razvijali svoj program tijekom godine.”

“Period izvan sezone smo iskoristili da procese postavimo na bolje i u konačnici poboljšamo našu ukupnu izvedbu. Uskoro ćemo vidjeti kako nam ide.”

Komatsu spušta očekivanja za početak sezone

2024-Haas-VF24-livery-reveal-Kevin-Magnussen-rear-shot-Photo-Haas
2024-Haas-VF24-livery-reveal-Kevin-Magnussen-rear-shot-Photo-Haas

Novi šef momčadi Komatsu objasnio je zašto ne očekuje da će biti brzi na početku sezone.

“Razlog zašto naša početna specifikacija bolida neće biti dovoljno brza u Bahrainu ne leži u kvaliteti ljudi nego u tome što smo startali kasno [s razvojem bolida za 2024.] i onda ga zaustavili na dva mjeseca kako bismo proizveli nadogradnje za Austin,” rekao je novi šef momčadi.

“To je stvarno preusmjerilo resurse pa smo tu izgubili vrijeme, ali momčad pronalazi dobre dobitke u zračnom tunelu tako da je to pozitivno i u smislu karakteristika, ide u pravom smjeru.”

“Fokus je imati dobar testni program za Bahrain tako da s testa izađemo s kvalitetnim podacima koje možemo analizirati i razumjeti u kojem smjeru razvijati bolid.”

“To znači točno razumijevanje snage i slabosti VF-24, a zatim sastavljanje koherentnog plana za izradu poboljšanja za bolid, što se dosad nije dogodilo.”

Novi Haas VF-24 prvi će puta biti pokazan javnosti 11. veljače na Silverstoneu gdje će momčad odraditi prvi od dva testa za snimanje promotivnih materijala na kojem se smije odvoziti najviše 100 kilometara.

Drugi takav test Haas će odraditi dva dana prije početka predsezonskih testiranja odnosno 19. veljače na istoj stazi kako bi što spremniji dočekali tri dana testiranja prije početka sezone (21. – 23.2.).

2024-Haas-VF24-livery-reveal-Nico-Hulkenberg-top-shot-Photo-Haas
2024-Haas-VF24-livery-reveal-Nico-Hulkenberg-top-shot-Photo-Haas

F1 2024. – DATUMI PREDSTAVLJANJA BOLIDA

Sauber / Williams5.2.
Alpine7.2.
RB8.2. (vizualni identitet)
Haas2.2. (vizualni identitet), 11.2. (prvi test)
Aston Martin12.2.
Ferrari13.2.
Mercedes / McLaren14.2.
Red Bull15.2.
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…