Momčad Haasa u svojoj prvoj sezoni nije se previše istaknula po pitanju aerodinamičkih poboljšanja, a kamoli inovativnosti, no u Monzi su sve iznenadili zakrivljenim stražnjim krilom.

Haas je oduševio na prvim utrkama sezone gdje su zahvaljujući Romainu Grosjeanu i sjajnoj taktici osvojili puno bodova, a suparnički bolidi još nisu bili toliko razvijeni.

Dallara je u Parmi izradila njihovu šasiju te im pomogla u samom razvoju, ali ne može se poreći sličnost s Ferrarijevim SF15-T, počevši od prednjih i stražnjih krila.

Monza je staza s najmanjim downforce zahtjevima u cijelom kalendaru (jedino je stari Hockenheim imao tako duge pravce i spore šikane) pa momčadi na nju donose posebne aerodinamičke pakete kako bi svoje bolide prilagodili specifičnim zahtjevima staze.

Haas je u Monzu donio potpuno novo krilo koje osim što ima manju površinu i napadni kut od krila koje su koristili većinu sezone pažnju privlači i zakrivljenim profilom i donjeg i gornjeg elementa.

Zakrivljena krila nisu nikakva novost i mogu donijeti određenu prednost ukoliko se dizajn usavrši, što pokazuje i Mercedes koji takva krila koristi posljednje dvije godine na superbrzim stazama poput Spa i Monze.

Za razliku od Mercedesa, Haasovo stražnje krilo savijeno je i u sredini i na krajevima. Specifični oblici poput ovoga mogu pružiti bolju učinkovitost krila (manji otpor uz isti downforce). U usporedbi sa stražnjim krilima nekih drugih momčadi u Monzi, Haasovo krilo prilično je veliko, ali to i ne čudi jer imaju najnoviju specifikaciju Ferrarijeve pogonske jedinice. Osim toga, bolid sigurno ne proizvodi toliko downforcea iz podnice pa mu je potrebno više downforcea od stražnjeg krila kako bi bolid bio vozljiv i kako ne bi uništio stražnje gume koje su u Monzi pod vrlo velikim opterećenjem.

Esteban Gutierrez sa zanimanjem promatra novo stražnje krilo (Foto: Auto Motor und Sport)
Esteban Gutierrez sa zanimanjem promatra novo stražnje krilo (Foto: Auto Motor und Sport)
Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
3 Comments
najnovijeg
najstarijeg s najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
endurance
endurance
7 godine prije

Nema tu ništa inovantivnog. Pa takva su zadnja krila koristili 90-tih ili početkom 2000.-tih.

F12013
F12013
7 godine prije

Uff, zanimljivo krilo, još neviđeno. Baš me zanima kako će raditi na stazi?

Check Also

Haas tuži Steinera, Steiner tuži Haas

Američka momčad Haas tuži svoga bivšeg šefa momčadi Guenthera Steinera nakon što je Austri…