Haas za iduću utrku u Kanadi donosi veliki paket aerodinamičkih poboljšanja koji nisu stigli pripremiti za Barcelonu poput većine ostalih momčadi, a koristit će i novu specifikaciju Ferrarijeva motora koju su isprobali u Monaku.

Nakon prvih šest utrka Haas ima 19 bodova, pet bodova više nego prošle godine iako su i 2017. i 2018. nakon Monaka osmi u poretku konstruktora.

Iako su na nekim stazama bili četvrti najbrži bolid iza nedodirljive trojke, Haas je propustio osvojiti puno bodova, među ostalim i zbog činjenice da Grosjean nije osvojio nijedan bod.

Haas u Barcelonu, za razliku od većine momčadi, nije donio veliki paket poboljšanja pa su s Magnussenom svejedno bili najbrža kombinacija sredine poretka, a nakon katastrofalnog vikenda u Monaku nadaju se boljem rezultatu u Kanadi, pogotovo jer pripremaju velika poboljšanja za VF-18.

“Imamo prilično značajne promjene, prednje krilo, podnica i područje iza prednjih kotača,” potvrdio je šef momčadi Gunther Steiner.

“Njihov cilj je da idemo brže, da dobijemo brzinu. Puno ljudi je donijelo poboljšanja za Španjolsku. Mi smo odlučili donijeti ih u Kanadu kako bismo imali nešto više vremena jer mi smo mala momčad i ne možemo reagirati brzo kao veliki.”

Haasovi vozači Grosjean i Magnussen u Monaku su isprobali i novu specifikaciju Ferrarijeve pogonske jedinice 062 EVO i koju planiraju koristiti u Kanadi.

“Poboljšanja na motorima su mala jer su tako visoko razvijeni. Pronaći velika poboljšanja je vrlo teško, ali sigurno da svaki put kad nam Ferrari daje nadogradnju to je s dobrim razlogom jer ima više snage.”

“Zasad sve ide po planu s motorima, ako tako i ostane završit ćemo sezonu bez da moramo koristiti četvrti motor [koji bi nosio kaznu od 10 mjesta].”

Hypersoft je ‘prava kvalifikacijska guma’

Pirelli je u Monaku prvi puta donio novu, daleko najmekšu mješavinu svojih guma hypersoft koja je oko sekundu brža od druge najmekše mješavine ultrasoft, a iste gume donijet će i na stazi Circuit Gilles Villeneuve.

“Hypersoft se ponaša kako bi i trebao,” rekao je Steiner.

“To je prava kvalifikacijska guma, a čini se dobra i u utrci sa smanjenim brojem krugova.”

U Kanadi se očekuju niže temperature nego u Monaku, ali Steiner upozorava da to ne mora nužno značiti i manju potrošnju guma.

“U teoriji, hypersoft bi trebao trajati duže zbog nižih temperatura, ali moramo vidjeti koliko je staza abrazivna i što možemo izvući iz guma.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alfa Romeo isprobao 18-inčne kotače s poklopcima

Robert Kubica jučer je odradio prvi od dva dana testiranja novih Pirellijevih 18-inčnih gu…