Šef momčadi Gunther Steiner i vozač Romain Grosjean vjeruju da se američka momčad može boriti za četvrto mjesto u poretku konstruktora dok je Kevin Magnussen bio nešto sudržaniji i oprezniji u najavama.

Haas se prošle godine borio za četvrto mjesto s Renaultom i na kraju uvjerljivo izgubio za 29 bodova, ali zato su završili peti s 31 bodom više od McLarena i time ostvarili najbolji plasman u prvenstvu u svojoj kratkoj trogodišnjoj povijesti nakon osmoga mjesta u 2016. i 2017.

Ove godine Haas je prvi predstavio novi F1 bolid za 2019. VF-19 koji zbog bliske suradnje s Ferrarijem ima puno zajedničkih točaka s prošlogodišnjim, ali vjerojatno i ovogodišnjim Ferrarijevim bolidom.

Ambicije šefa momčadi su jasne – cilj je četvrto mjesto. S njim se slaže Grosjean dok Magnussen smatra da moraju napredovati da bi zadržali peto mjesto.

“Mislim da će realno prve tri momčadi i dalje biti naprijed zbog svojih resursa,” rekao je Grosjean.

“Sredina poretka mogla bi biti prilično tijesna i uzbudljivo je što smo u toj borbi, ali borit ćemo se za četvrto mjesto u poretku, to nam je cilj, iako prvo moramo vidjeti kako će nam ići na testiranjima.”

Magnussen – Moramo rasti i da bi ostali peti

Magnussen je također optimističan iako naglašava kako Haas mora nastaviti rasti kao momčad kako bi uopće zadržali peto mjesto.

“Prošle godine napravili smo veliki korak od 2017. na 2018., ne mislim da možemo očekivati tako velik korak, ali očekujem da se nastavimo poboljšavati i ostanemo u naletu.”

“Realno, ne očekujem da ćemo napraviti korak unatrag, mislim da ćemo nastaviti rasti. Ali moramo se poboljšati, moramo rasti kako bismo zadržali peto mjesto. Poboljšanja će ove godine vjerojatno biti manje vidljiva, ali vidim kako rastemo i stječemo sve više iskustva.”

Steiner – Ne mislimo stati na petom mjestu

Šef momčadi Gunther Steiner bio je vrlo jasan kad je riječ o ciljevima za novu F1 sezonu.

“Da, sigurno da ćemo pokušati biti četvrti, uvijek morate pokušati biti bolji. To je najvažnije. Uvijek kažem da je važno da smo bolji nego prošle godine.”

“Prošle godine mogli smo biti četvrti bez nekoliko pogrešaka koje smo napravili zbog neiskustva [primjerice izgubljena 22 boda iz Australije zbog nepričvršćenih kotača prilikom promjene guma]. Završili smo peti, ali ne mislimo stati na tome. Želimo biti bolji.”

Vozači moraju biti konzistentniji

Steiner je naglasio da od svojih vozača očekuje što je moguće manje grešaka i da što duže drže visoku razine forme tijekom sezone.

“Želim da oboje imaju savršenu, solidnu sezonu. Da smanje broj loših trenutaka. Želimo više konzistentnosti od obojice. Oni to znaju i sigurno će se žestoko truditi da to i učine.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…