Američka momčad Haas zadržala je istu vozačku postavu kao i ove sezone koja je jedna od najiskusnijih u Formuli 1 nakon što su potpisali produljenje ugovora s Kevinom Magnussenom i Nicom Hulkenbergom.

Haas ima prilično tešku sezonu u kojoj su se mučili naplatiti kvalifikacijsku brzinu svoga bolida VF-23 te se nalaze na osmom mjestu u poretku s 11 bodova, koliko ima i sedmi Williams.

Ove godine Haas se odlučio zamijeniti Schumachera povratnikom Hulkenbergom koji je impresionirao u svojoj prvoj punoj sezoni od 2019. godine pobijedivši Magnussena u kvalifikacijama 9:3 i ima devet bodova, sedam više od momčadskoga kolege.

Iskusna vozačka postava, koja zajedno ima 346 utrka iza sebe (Hulkenberg 193, Magnussen 143), bit će zadržana i za iduću sezonu.

“Mislim da se sa sigurnošću može reći da smo ove sezone u Formuli 1 imali izuzetno solidan vozački par i naposljetku nije bilo razloga da to promijenimo”, rekao je Guenther Steiner.

“Kevin je očito vrlo dobro poznata veličina za nas, i drago mi je što će nastaviti u sedmoj sezoni u Haasovim bojama.”

“Sa 113 startova samo za našu momčad, znamo gdje leže njegove snage, a njegovo znanje i iskustvo u našoj organizaciji također se vrlo dobro slaže s tim.”

“S druge strane garaže, Nico je jednostavno ušao bez buke i pompe i dokazao se kao vrijedan član tima. Bliži mu se 200 startova u Formuli 1 i jako smo sretni što smo korisnici tog iskustva za upravljačem.”

“Morali smo se uhvatiti u koštac s našim problemima ove sezone u vezi s VF-23, ne skrivamo se od toga, ali bili smo izuzetno sretni što smo imali dva vozača čije su povratne informacije od neprocjenjive pomoći našim inženjerskim ciljevima. “

Kevin i Nico su se dobro uklopili od samog početka i zajedno su obojica osvojili bodove, a posebice je Nico briljirao u kvalifikacijama – ušao je u Q3 u šest navrata.”

“Očito sam vrlo sretan što vidim da je moj odnos s Haasom još jednom produžen”, rekao je Magnussen.

“Moj povratak 2022. bio je neočekivan, ali ispunjen brojnim vrhuncima, i iako ova sezona nije išla baš onako kako smo se nadali, ipak smo uspjeli doći do bodova i pokazali potencijal u paketu koji imamo.”

“Tu je puno utrka preostalo je do 2023. i imamo puno posla kako bismo nastavili razumjeti VF-23 – to učenje se može primijeniti na automobil za 2024. Zahvaljujem, kao i uvijek, Geneu Haasu i Guentheru Steineru za priliku da se nastavim utrkivati u sportu koji volim.”

“Lijepo je rano posložiti stvari za sljedeću sezonu kako bismo zadržali fokus na utrkama i poboljšanju performansi,” dodao je Hulkenberg.

“Uživam biti dio momčadi i dijelim strast Genea i Guenthera prema tome. Natječemo se u vrlo tijesnoj sredini poretka i veselim se što ću nastaviti graditi na onome što smo do sada zajedno napravili i to nastaviti u 2024.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Četiri aktualna vozača koja su slavila na stazi Gilles Villeneuve

Samo četiri od trenutnih dvadeset vozača u Formuli 1 znaju kako je pobijediti na jednoj od…