Haas zna da bolid ima brzinu

Esteban Gutierrez Haas VF-16 Ferrari Gerrman GP f1 2016 Foto Haas

Haas je nakon još jedne kompetitivne utrke završio na korak do bodova na 11. mjestu i to na alternativnoj strategiji dva ulaska u boks, ali vjeruju da bolid ima brzinu za osvajanje bodova u nastavku sezone.

Gutierrez se kvalificirao na 11. mjesto i bio je prvi vozač koji je mogao birati na kojim će gumama startati utrku, a Grosjean se kvalificirao tek 15. i dobio kaznu zbog promjene mjenjača zbog koje je startao 20.

Meksikanac je loše startao i pao na 18. mjestu, a Francuz se s 20. mjesta probio na 13. Oba vozača bila su na strategiji dva ulaska u boks, ali na kraju utrke nijedan nije uspio osvojiti bodove.

“Općenito, imali smo dobru utrku, iako je Esteban imao loš start. Moramo to analizirati i idući put biti bolji jer smo ponovno završili 11., jedno mjesto izvan bodova,” rekao je šef momčadi Guenther Stenier.

“Bolid je pokazao brzinu i nismo imali pogrešaka, ali kad startate s ovih pozicija to je nekad najbolje što možete ostvariti.”

“Znamo da je brzina tu, možemo osvojiti bodove, samo moramo spojiti sve odjednom i odraditi posao. Već smo pokazali da to možemo što je pozitivno za momčad koja napreduje.”

Esteban Gutierrez Haas VF-16 Ferrari Gerrman GP f1 2016 Foto Haas
Gutierrez je u posljednjem krugu prestigao Alonsa u borbi za 11. mjesto, ali nije bilo dovoljno za osvajanje bodova

Guttierez je već četvrti put ove sezone završio 11. i ukupno je 7 od 12 puta završio ispred momčadskog kolege Grosjeana, ali bodovni omjer i dalje je 28-0 za Francuza.

“Start nije bio lagan, imao sam puno proklizavanja i prošlo me nekoliko bolida. Bili smo jedini na soft gumama pa smo i očekivali da ćemo se mučiti u prvoj dionici,” rekao je Gutierrez.

“Pritiskao sam cijelu utrku, pokušavao se oporaviti koliko sam mogao i ujedno štedjeti gorivo. Nismo zadovoljni gdje smo završili jer nismo osvojili bodove koje smo ciljali, ali sad ćemo napuniti baterije i vratiti se jači.”

Grosjean smatra da su bez problema s kočnicama mogli osvojiti bodove.

“Nije bilo loše, mislim da smo imali dobru brzinu, ali u drugoj dionici, iza Renaulta, znatno sam pregrijao kočnice i gotovo ih u potpunosti izgubio u nekoliko krugova,” rekao je Grosjean.

“Nisam mogao proći pokraj Renaulta s takvim kočnicama i to nas je stajalo šanse za bodove. Moramo razumjeti taj problem,ali bolid se u utrci dobro ponašao.”

“Općenito, bila je to sjajna prva polovica sezone i želim da se nakon pauze vratimo i redovito osvajamo bodove.”

Haas je osmi u poretku konstruktora, iza McLarena, ali ispred Renaulta. Bodove su osvajali tri puta na prve četiri utrke (sve Grosjean), a nakon toga samo na VN Austrije gdje je Grosjean bio sedmi.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Haas zna da bolid ima brzinu"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Polako,ništa priko noći ne dolazi. Ekipa ima potencijala definitivno.

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…