Haas VF-17 fronw wing CHinese GP comparison Foto AMuS MAXF1net

Haas je na VN Kine donio dvije inačice prednjega krila koje se razlikuju u profilu donjega elementa kako bi na slobodnim treninzima mogli usporediti njihove performanse na brzoj stazi Shanghai International Circuit.

Prednje krilo jedno je od najvažnijih elemenata u aerodinamici F1 bolida jer utječe na funkcioniranje svih elemenata iza njega pa i najmanje promjene mogu utjecati na aerodinamičku učinkovitost i hlađenje kočnica i motora.

Najdonji element izdiže se prema rubovima i formira kanal na koji se nastavljaju i gornji elementi i tako stvaraju tunel rastućeg radijusa koji stvara snažne vrtloge koji pomažu usmjeriti zračnu struju oko rotirajućih prednjih kotača.

Upravo je u stupnju zakrivljenosti donjega elementa najveća razlika između dva Haasova prednja krila – na donjem krilu donji element ranije se izdiže i zato formira tunel blaže zakrivljenosti, a okomiti usmjerivači koji povezuju horizontalne elemente krila drukčije su pozicionirani.

Razlika je i u nagibu krilca s vanjske strane rubne ploče krila koje na donjem krilu ima veći kut kako bi promijenili način na koji usmjerava zračnu struju iznad prednjih kotača, a i samo krilce generira nešto više downforcea.

Bit će zanimljivo vidjeti koja će inačica prednjega krila bolje funkcionirati na brzoj stazi u Šangaju koja svojom konfiguracijom od bolida traži što manji otpor zraka na 1.2 km dugom pravcu i što veći downforce u brojnim brzim zavojima.

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Haas potvrdio Bearmana za F1 sezonu 2025.

Oliver Bearman od iduće sezone vozit će za momčad Haasa čime će se američka momčad ponovno…