Haasu u Melbourneu nedostaje rezervnih dijelova

romain-grosjean-haas-f1-vr16-barcelona-test-22-2-2016-rear-end-exhaust-gold-monkey-seat-y250-foto-xpb

romain-grosjean-haas-f1-vr16-barcelona-test-22-2-2016-pitlane

Nova momčad u Formuli 1, Haas F1, stigla je na svoju prvu utrku Formule 1 s manjkom rezervnih dijelova koje nisu stigli na vrijeme proizvesti.

Nakon solidnih testiranja za novu momčad i pucanja prednjega krila na prvome danu, u Haasu su imali težak drugi tjedan u kojem su imali problema s sustavom za gorivo, turbinom i brake-by-wire sustavom.

“Uvijek će biti problema, uvijek ih ima u sezoni Formule 1. Mi ćemo ih vjerojatno imati više od ostalih momčadi,” rekao je Romain Grosjean koji je u Haas prešao iz Lotusa.

Prvi Haasov F1 bolid, VF-16 (‘Very First’) u Australiji će nastupiti u gotovo identičnoj specifikaciji kao i na testiranjima, otkrio je tehnički direktor Gunther Steiner.

Dimenzije F1 bolida 2016. – Haas identičan Ferrariju

“Jedino smo dodali nešto toplinske izolacije na određena područja,” rekao je Steiner koji je u F1 karijeri radio za Jaguar i Red Bull.

“Najveći problem bila je izrada drugoga bolida. Jedno je imati bolid za testiranje, a drugo je izraditi drugi bolid u tjedan dana. Nije bilo lako.”

Steiner je svjestan da ih očekuje puno nepredviđenih okolnosti i zamki na debitantskoj utrci, pogotovo jer nisu stigli dovoljno raditi na postavkama bolida. Zato se slaže da je osvajanje bodova u prvoj utrci teško ostvariv zadatak.

“Ako se zvijezde poklope, moguće je, ali mnogo se zvijezda treba poklopiti.”

“Ostali ljudi nisu glupi, radili su više od nas i sigurno će se poboljšati. Ali ako pogodimo postavke bolida i izgradimo neku sigurnost moguće je, ali zvijezde se trebaju poklopiti,” slikovit je bio Steiner.

PROFIL MOMČADI: Haas F1

momcadi-haas-2016

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…