Šef Mercedesovih operacija na stazi Andrew Shovlin kaže da bi Lewis Hamilton morao odustati da utrka za VN Velike Britanije nije prekinuta, ali kako za vrijeme prekida momčadi smiju zamijeniti oštećene dijelove Hamilton je startao i osmi puta pobijedio na svojoj domaćoj utrci.

Verstappen je zbog teško oštećenoga bolida morao odustati nakon kontroverznoga sudara u zavoju Copse, a Hamilton je izgubio poziciju od Leclerca i nastavio voziti iako je ubrzo prijavio da mu je bolid oštećen.

Momčad je Hamiltonu rekla da su spremni i da može doći u boks, ali kako je utrka ubrzo prekinuta Hamilton je dobio novo prednje krilo i ostale oštećene dijelove.

“Imali smo oštećenje mjestu kontakta na prednjem lijevom kotaču tako da bi to bilo odustajanje da utrka nije prekinuta,” rekao je Shovlin nakon utrke.

“Ali ostatak štete zapravo je bio nevjerojatno malen. Otpao je senzor temperature guma pa je ostao visiti, ali nevjerojatno je da je pukao najmanje bitan dio prednjega krila.”

Shovlin se osvrnuo na rezultat koji je Mercedes sasvim približio Red Bullu u oba prvenstva i kaže da su izuzetno naporno radili posljednjih tjedana kako bi smanjili zaostatak.

“Prvih pola utrke bilo je prilično teško za oba vozača na medium gumama, u prometu smo bili ograničeni pregrijavanjem guma i bilo je nemoguće dovoljno se približiti za napad,” rekao je Shovlin.

“Planirali smo ostati dugo na stazi s Lewisom, ali kad je Lando imao sporo zaustavljanje pozvali smo Valtterija ranije kako bismo osvojili tu poziciju.”

“S Lewisom smo se mučili u prvoj dionici s podupravljanjem i na kraju ušli u boks [u 27. krugu] zbog pada performansi prednjih guma.”

“Na hard gumama smo mogli početi pritiskati bolid do njegovoga potencijala i bilo je sjajno vidjeti da je Valtteri uspio pobjeći [Norrisu] i da je Lewis smanjivao zaostatak za Charlesom.”

“Očekivali smo da će ga uhvatiti dva kruga prije kraja, ali Lewisova brzina nije padala i na kraju je s lakoćom pobijedio iako je odradio deset sekundi kazne.”

“Ovdje smo došli pobijediti i smanjiti zaostatak u prvenstvima i trebali bismo biti jako zadovoljnim svojim radom ovoga vikenda.”

“Skoro smo na pola prvenstva i znamo da će Red Bull snažno uzvratiti tako da ćemo odmah krenuti raditi za iduću utrku u Budimpešti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…