Lewis Hamilton kaže da ne želi razmišljati o sustizanju ili prestizanju rekordnog Schumacherovog broja naslova svjetskoga prvaka, ali priznaje da će pokušati barem izjednačiti rekord prvoga čovjeka koji je osvojio pet naslova prvaka, Juan Manuel Fangija.

Hamilton je dvije utrke prije kraja devetim mjestom potvrdio osvajanje četvrtoga naslova prvaka, trećega u posljednje četiri godine, a time je došao na tri naslova od apsolutnog rekorda od sedam naslova kojega drži Michael Schumacher.

Fangio je 1957. godine osvojio peti naslov prvaka i četvrti uzastopni, a Schumacher je svoj peti naslov osvojio 2002., treći uzastopni za Ferrari.

Hamilton nije siguran hoće li u Formuli 1 ostati dovoljno dugo da prestigne Schumachera jer bi mu za to trebalo još četiri godine ako u svakoj od njih postane prvak.

“Ne vidim se u tome u ovom trenutku,” rekao je Hamilton na FIA-inoj dodjeli nagrada u Parizu.

“Još četiri naslova? Trebalo mi je deset godina da osvojim ova četiri. Nemam toliku želju da to ostvarim.”

“Ali dostizanje Fangija bilo bi cool. Ako budem ovdje još barem dvije godine, to je moj cilj – pokušati barem to uspjeti.”

“Kad budem stariji i osvrnem se unatrag, ne želim da me definira broj naslova.”

“Osjećam da me definira kako radim s momčadi, kako vozim bolid, svaki put kad uđem u njega i izvlačim sve iz njega.”

Uz Lewisa Hamiltona, samo Sebastian Vettel, Alain Prost, Juan Manuel Fangio i Michael Schumacher imaju četiri ili više naslova prvaka.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …