Hamilton – Nevjerojatan prvi dan

Lewis Hamilton Mercedes W07 Hybrid Barcelona test 22.2.2016. intermediate tyres
Lewis Hamilton Mercedes W07 Hybrid Barcelona test 22.2.2016. intermediate tyres
Hamilton je u svom Mercedesu W07 odvozio uvjerljivo najviše krugova od svih vozača, ćak 156

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton zadovoljan je prvim danom testa u Barceloni na kojem je odvozio uvjerljivo najviše krugova, a kaže da je novi W07 u vožnji jako sličan njegovom prethodniku.

Iako Mercedes nije na samom vrhu liste najbržih vremena, Lewis Hamilton odvozio je čak 156 krugova, gotovo dvostruko više od bilo koga drugoga (Ericsson je u prošlogodišnjem Sauberu odvozio 88 krugova).

U Mercedesu se nisu fokusirali na performanse i traženje optimalnih postavki bolida, nego na skupljanje što većeg broja kilometara. Nakon što je Rosberg prošle godine na prvom testu u Jerezu zaprepastio F1 svijet odvozivši 156 krugova na 4.428 km dugoj stazi, Hamilton ga je ove godine uspio nadmašiti i odvesti 156 krugova na 4.655 km dugom krugu.

Hamilton je tako prvoga dana odvozio čak 726 kilometara, 36 kilometra više od Rosberga na prvom danu prošlogodišnjih testiranja.

“Bolid se u vožnji ponaša kao i prošlogodišnji. Puno je malih detalja koji čine razliku, ali općenito je više manje isti,” rekao je Lewis Hamilton za britanske medije.

“Riječ je o evoluciji prošlogodišnjeg bolida i mislim da je to pozitivno. Odvoziti 60 krugova prije pauze za ručak vrlo je ohrabrujuće.”

“Sad se sve čini novo i ne mogu se sjetiti kakav je točno osjećaj bio voziti prošlogodišnji bolid, ali kad krenemo pritiskati, što još nismo, imat ćemo bolji uvid u trenutnu situaciju,” rekao je Hamilton koji je očekivano bio oduševljen brojem odvoženih krugova.

“Bio je to nevjerojatan dan. Nikad nisam imao ovakav prvi dan testiranja,” rekao je Hamilton nakon 726 odvoženih kilometara što je više od dvije utrke.

“Imati tako malo problema na prvom danu govori o nevjerojatnom poslu kojeg je odradila moja momčad.”

Šef momčadi Toto Wolff dodao je da mu je drago što je Ferrari kompetitivan i što će, čini se, pružiti dobar izazov njegovoj momčadi koja je pobijedila na 32 od posljednjih 36 utrka.

“Jako smo sretni što Ferrari, čini se, ima sjajan bolid jer bismo zbog toga mogli imati sjajnu borbu između dvije momčadi.”

Lewis Hamilton in Mercedes W07 Hybrid leads Sebastian Vettel in Ferrari SF16-H, Barcelona test 22.2.2016. Foto JOSE JORDAN/AFP/Getty Images

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Albon najbrži na mokrom prvom treningu u Brazilu

Alexander Albon odvozio je najbrži krug u promjenjivim uvjetima na prvom slobodnom trening…