Hamilton brani Vettela – ‘Svi smo mi samo ljudi’

Hamilton Mercedes French GP F1 2018 Photo XPB

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton ponovno je stao u obranu svoga suparnika za naslov prvaka Sebastiana Vettela koji je u Francuskoj udario njegovog momčadskog kolegu Valtterija Bottasa i vjeruje da bi ljudi trebali imati više razumijevanja za vozačke pogreške.

Vettel je fantastično startao i sustizao oba Mercedesa na putu prema prvom zavoju, ali je vrlo kasnim kočenjem udario u stražnji kraj Bottasova Mercedesa i obojicu ih poslao na začelje poretka.

I dok je Bottas završio tek sedmi, Vettel je bio nešto uspješniji i došao do petoga mjesta unatoč kazni od pet sekundi koju je dobio za uzrokovanje incidenta, ali je svejedno izgubio vodstvo u poretku vozača u kojem je vodeći Hamilton s prednošću od 14 bodova.

Hamilton je nakon utrke stao u Vettelovu obranu što se tiče incidenta za koji je Niki Lauda rekao da je Vettel ‘preblago kažnjen’ s obzirom da je napravio ogromnu pogrešku, nakon što je Vettel branio Hamiltona kada je Britanac nazvao Verstappena ‘dickhead’.

Novinari su pitali Hamiltona griješi li Vettel previše za nekoga ‘njegove razine’.

“Neću ulaziti u to, iskreno, znam što govorite, ali ovo je zaista trkaći incident u prvom zavoju i te se stvari događaju,” rekao je Hamilton.

“Svi idemo u taj prvi zavoj velikim brzinama, nije uvijek lako…”

“Ja sam otišao duboko i široko jer sam vidio da su jako blizu mene pa sam mislio da će me udariti u stražnji kraj, iskreno. Zato sam otišao prilično duboko.”

“Ne, ne osjećam da je napravio puno više pogrešaka od… svi smo mi na rubu, borimo se za svjetsko prvenstvo, nije da krstarimo uokolo. Stavljamo vlastite živote na kocku, bolide tjeramo preko granica na najsigurniji način.”

“Nije da idemo po tračnicama, nekad izletite. Svi smo mi samo ljudi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica će prvi isprobati novu Alfu u Barceloni

Robert Kubica isprobat će novi bolid Alfa Romea na predsezonskim testiranjima u Barceloni …