Vodeći vozač prvenstva Lewis Hamilton kaže da Ferrari ima najjači način rada motora koji Mercedes nema i koji im omogućuje da po potrebi ubrzaju na pravcu da ih je gotovo nemoguće prestići ni uz pomoć DRS-a.

Ferrari je u Kanadi drugi puta ove sezone pokazao brzinu za pobjedu, ali Vettelova greška pod Hamiltonovim pritiskom dovela je do kontroverzne kazne za nesigurno vraćanje na stazu čime je Mercedes pobijedio i sedmi puta na prvih sedam utrka.

Ferrari je cijele sezone najbrži na pravcu, kako zbog snage motora, tako i zbog aerodinamičke učinkovitosti Ferrarija SF90, dok je Mercedes najbrži kroz zavoje zbog najviše downforcea na njihovom F1 W10.

“Ferrari je prošloga vikenda bio tako jak,” rekao je Hamilton koji je ove sezone imao najbolji start u svojoj F1 karijeri s pet pobjeda i dva druga mjesta.

“Bili su tako brzi na pravcima.”

“Definitivno imaju drugi način rada motora koji mi trenutno nemamo. Odjednom povećaju snagu i počnu nam jako bježati na pravcu čak i ako imam otvoren DRS.”

Mercedes je prilikom jedinoga zaustavljanja u boksu za Hamiltona povećao hlađenje otvaranjem panela pokraj vozačeve glave zbog čega je Hamilton u drugom dijelu utrke mogao više pritiskati.

Vettel je u tim situacijama dobio dopuštenje da koristi ‘način rada motora 1’ koji je najjači i obično se koristi u kvalifikacijama i na startu utrke, a Hamilton nije imao pravu šansu za pretjecanje dok Vettel nije pogriješio.

“U utrci su odjednom znali naglo ubrzati na pravcima, ali to je tako. Očito su odradili sjajan posao sa svojom pogonskom jedinicom.”

“Nekad je tu Mercedes bio ispred svih, a sad imamo posla. Oni su u ovom trenutku ispred nas.”

“Mi imamo posla. Vidjeli smo koliko je Ferrari bio brz, bit će zanimljivo vidjeti kako će to ispasti.”

Vettel nakon prvih sedam utrka zaostaje 62 boda za Hamiltonom, a Ferrari ima 123 boda manje od Mercedesa.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Binotto – ‘Ovakve stvari se ne bi smjele događati’

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto razočaran je ishodom utrke u Brazilu u kojoj su …