Lewis Hamilton zadovoljan je što se na kraju uspio približiti Ferrarijevim vozačima više nego što je mislio uoči kvalifikacija, a smatra da je većina zaostatka nastala na ravnim dijelovima staze u Bahrainu gdje su Leclerc i Vettel postizali veće brzine.

Ferrari je zauzeo prva dva mjesta na sva tri slobodna treninga i u kvalifikacijama te će drugu godinu zaredom startati iz prvoga reda u Bahrainu, a Hamilton se na kraju uspio približiti Vettelu na tri stotinke zaostatka.

Hamilton kaže da je Mercedes od Ferrarija gubio pretežno na ravnim dijelovima staze, posebno na kraju glavnoga pravca gdje bi Ferrari SF90 bio puno brži od Mercedesa F1 W10.

“Vidjeli smo nevjerojatnu brzinu Ferrarija, iskreno nisam znao hoćemo li na kraju biti ovako blizu,” rekao je Hamilton koji je za Leclercom kasnio tri desetinke.

“Nekako su uspjeli pronaći puno više brzine na pravcima.”

“Naš je bolid bio dobar, ali mislim da nam ova staza kroz godine iz nekoga razloga nikad nije posebno odgovarala, ali danas smo se pozicionirali na lijepo mjesto i vrijeme smo gubili na kraju pravaca.”

“U prvom sektoru smo gubili tri ili dvije desetinke samo u brzini na pravcu tako da je to puno vremena.”

Wolff se slaže – ‘Nedostaje nam brzine na ravnom’

Šef Mercedesove F1 momčadi i suvlasnik Toto Wolff kaže da će se njegova momčad morati pozabaviti činjenicom da su danas bili toliko sporiji od Ferrarija na ravnim dijelovima staze.

“Naše duže dionice činile su se dobre, ali nedostaje nam brzine na ravnom,” rekao je.

“Je li to do staze ili snage, moramo analizitati.”

“A to nije sjajno ni za utrku jer nam je pretjecanje jedna od mogućnosti [za pobjedu], ali morate imati brzinu na pravcima.”

Na pitanje je li manjak brzine posljedica većega otpora zraka ili manje snage nego kod Ferrarija, Wolff nije dao konkretan odgovor.

“Sigurno da je kombinacija i jednoga i drugog.”

“Tijekom kvalifikacija shvatili smo da nam nedostaje brzine i napravit ćemo analizu zašto je to tako.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes isprobao inovativan upravljački sustav na F1 W11

Lewis Hamilton prvi je puta isprobao novi Mercedesov sustav upravljanja koji vozaču omoguć…