Hamilton – Ferrari je jasno odabrao svoga vozača broj jedan

Vettel-and-Raikkonen-Ferrari-parc-ferme-Monaco-GP-F1-2017-Foto-Ferrari

Lewis Hamilton kaže da je nakon ove utrke jasno da Ferrari favorizira Sebastiana Vettela ispred Kimija Raikkonena koji je vodstvo na VN Monaka izgubio zbog dvojbene strateške odluke njegove momčadi.

Raikkonen je zadržao vodstvo na startu utrke, ali Vettel ga je prestigao zahvaljujući dužem ostanku na stazi na ultrasoft gumama dok je Kimi nakon promjene guma zapeo iza Wehrleina u Sauberu.

Ferrari je osvojio maksimalna 43 boda na današnjoj utrci, a Vettel je zahvaljujući trećoj pobjedi u sezoni povećao svoju prednost ispred Hamiltona na 25 bodova.

“Meni je jasno da je Ferrari izabrao svoga vozača broj jedan pa će učiniti sve kako bi Sebastian osvojio maksimalni broj bodova svakoga vikenda,” rekao je Hamilton koji je danas završio sedmi nakon starta s 13. mjesta.

“Strateški gledano, teško je da će vodeći bolid izgubiti od drugoga bolida iz iste momčadi osim ako momčad ne favorizira drugi bolid, zato su stvari ovdje jasne.”

Hamilton ne misli tražiti svoju momčad sličan tretman i ne vjeruje da Mercedes favorizira jednoga od njih.

“Nisam razgovarao s momčadi o tome, a ni ne planiram,” rekao je.

“Valtteri radi sjajan posao, trenutno nemam osjećaj da moramo favorizirati jednoga od nas. Zaista je važno da radimo kao momčad.”

“Tko zna, može biti skroz drukčije, možda ću Valtteriju morati prepustiti prednost.”

“Zaista nemam pojma. Moramo se pobrinuti da smo ispred njih [Ferrarija] pa ne želimo biti u istom scenariju kao oni danas.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica najbrži na prvom danu za Alfa Romeo, Verstappen drugi

Robert Kubica ostao je najbrži na kraju prvoga dana drugoga testa u Barceloni za Alfa Rome…